«Έξυπνα» φανάρια με τεχνητή νοημοσύνη ετοιμάζονται για τις διαβάσεις πεζών

έξυπνα-φανάρια-με-τεχνητή-νοημοσύν-1216025

Η βρετανική εταιρεία Now Wireless έχει παρουσιάσει μια νέα εφεύρεση που όπως υποστηρίζει, θα κάνει τις διαβάσεις πεζών όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογία τελευταίας γενιάς με κάμερες, τεχνητή νοημοσύνη (AI) και μηχανική εκμάθηση για τον έλεγχο των φωτεινών σηματοδοτών και τον καθορισμό της προτεραιότητας ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Πρώτα απ ‘όλα, η διέλευση βασίζεται σε δεδομένα που μεταδίδονται από τις κάμερες που παρακολουθούν την κυκλοφορία. Τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν  αναλόγως καθώς αφορούν και τις γύρω διασταυρώσεις. Μόλις εντοπιστούν πεζοί, το σύστημα στέλνει ένα σήμα σε μια κεντρική μονάδα επεξεργασίας με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας μια τεχνική «εκμάθησης» για να προσδιορίσει τις προθέσεις των ανθρώπων σε σχέση με την κατεύθυνσή τους, ορίζει τη λειτουργία του φωτεινού σηματοδότη που αφορά και στα οχήματα.

Οι ρυθμίσεις για την οριστική συχνότητα στη λειτουργία του «έξυπνου» φαναριού, μπορούν να ορίζονται ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες αλλά και τις απαιτήσεις των τοπικών διαχειριστών της κυκλοφορίας. Το καλύτερο στοιχείο της νέας αυτής τεχνολογίας, είναι πως για την εγκατάσταση του συστήματος αναβάθμισης των φαναριών σε «έξυπνα» δεν απαιτούνται εκτενείς επεμβάσεις και έργα, οπότε θεωρητικά μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε σχεδόν οποιαδήποτε διασταύρωση μόλις συνδεθούν οι απαραίτητες μονάδες στα φανάρια. Οπότε, κάπως έτσι θα σταματήσει και η ανάγκη ύπαρξης του πλήκτρου που σήμερα υπάρχει σε κάποια φανάρια προκειμένου ο πεζός να «ενημερώσει» το σύστημα για την ύπαρξή του…

Πηγή: newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook