Expedia και Tripadvisor κατηγορούν την Google για αθέμιτο ανταγωνισμό

expedia-και-tripadvisor-κατηγορούν-την-google-για-αθέμιτο-αν-666840

Η Expedia και το Tripadvisor, καθώς και ενώσεις τουρισμού, κατηγορούν τη Google για αθέμιτο ανταγωνισμό και κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της, σε επιστολή με αποδέκτη την Επίτροπο της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό, Margrethe Ves.

Οι συνολικά 34 εταιρίες και 6 ενώσεις τουρισμού από 10 χώρες, που υπογράφουν την επιστολή, διαμαρτύρονται για κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της Google στις διαδικτυακές αναζητήσεις, στις οποίες προωθούνται οι δικές της υπηρεσίες, εστιάζοντας στις ενοικιάσεις εξοχικών κατοικιών.

Παρατηρούμε μια προσπάθεια από τη Google να διευρύνει την κυριαρχία της στις διαδικτυακές αναζητήσεις εξοχικών κατοικιών, αναφέρουν οι εταιρίες.

Η επιστολή εστάλη την περασμένη εβδομάδα, δύο ημέρες πριν την πολυαναμενόμενη ακροαματική διαδικασία στο Λουξεμβούργο για αντίστοιχη υπόθεση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε υποβάλλει πρόστιμο 2,4 δισ. ευρώ στην Google το 2017 για προώθηση του Google Shopping, της πλατφόρμας της σύγκρισης τιμών, σε βάρος των ανταγωνιστών της.

Επιπλέον, το Μάρτιο του 2019, εταιρία με έδρα στη Γερμανία υπέβαλλε παράπονα κατά της πλατφόρμας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επιστολή 67 σελίδων.

Πηγή: tornosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook