Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων σε φαράγγι του Ρεθύμνου

εξόρμηση-του-ορειβατικού-συλλόγου-χα-907338

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη πεζοπορική εξόρμηση για να πραγματοποιήσει διάσχιση στο σχετικά άγνωστο, μικρό, όμορφο και καταπράσινο Καρανταλιώτικο φαράγγι, στον γειτονικό νομό Ρεθύμνου, την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019.

Η προσέγγιση στην περιοχή που βρίσκεται το φαράγγι, θα γίνει από το χωριό Σαϊτούρες, που ανήκει στον Δήμο Ρεθύμνου και είναι κτισμένο σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων.

Η πεζοπορία είναι βατή και κατηφορική, σε χωματόδρομο και μέσα από τη κοίτη του ρέματος, που διαρρέει το φαράγγι, το οποίο είναι άγριο και δροσερό. Το φαράγγι αυτό είναι ένα από τα φαράγγια του δυτικού Ρεθύμνου, που τροφοδοτούν με νερό τον ποταμό Πετρέ. Η επιστροφή στο χωριό θα γίνει από ελαφρώς ανηφορικό μονοπάτι, που περνά από τον γκρεμισμένο νερόμυλο και από το παλιό πετρόκτιστο πλυσταριό του χωριού.

Η διάρκεια της πεζοπορίας είναι περίπου 4 ώρες και οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο και αντηλιακό, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην

ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 16/08.

Αρχηγοί της εξόρμησης είναι οι κ.κ. Ελευθερία Τοράκη και Κωνσταντίνος Πρινολάκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook