Εξόρμηση στα Λευκά Όρη για τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων

εξόρμηση-στα-λευκά-όρη-για-τον-ορειβατ-800674

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει για τα μέλη του μονοήμερη ορειβατική

εξόρμηση στα δυτικά Λευκά Όρη, για να πραγματοποιήσει χειμερινή ανάβαση στην κορυφή

Ψαρή, υψ. 1.817 μέτρα, στην επαρχία Κυδωνίας, την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020.

Η εκκίνηση της πεζοπορίας για την ανάβαση θα γίνει από το Ξυλόσκαλο στο οροπέδιο Ομαλού, σε υψόμετρο περίπου 1.250 μέτρα, από όπου ξεκινάει το χιονισμένο ανηφορικό μονοπάτι, που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες, για να ανέβουν από την κορυφογραμμή Μικρές Πάχνες και να περάσουν από το Καταφύγιο Καλλέργη.

Στη συνέχεια αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και η ποιότητα του χιονιού, θα συνεχίσουν για να ανέβουν στην κορυφή Ψαρή, όπου θα αγναντέψουν προς το Φαράγγι της Σαμαριάς και προς τις ψηλές κορυφές των Λευκών Ορέων. Στην εξόρμηση αυτή μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία στην κίνηση σε χιόνι, άρα και γνώση χρήσης χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού. Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι- αρβύλα) με γκέτες και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν και ζεστά ρούχα, γάντια και σκούφο, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 07:30 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζα-

νακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr , μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 03/01. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Κωνσταντίνος Πρινολάκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook