Εξωπραγματικές εικόνες στο Τέξας: Το ενυδρείο που πάγωσε και ο πάγος που κρέμεται από ανεμιστήρα οροφής

εξωπραγματικές-εικόνες-στο-τέξας-το-ε-1180957

Απίστευτες είναι οι εικόνες που έρχονται από το Τέξας, όπου επικρατεί πολιτικό ψύχος. Οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες είχαν ως αποτέλεσμα χιλιάδες χελώνες παγωμένες από το κρύο να μην μπορούν να κολυμπήσουν και να βρουν τροφή, βρύσες και σιντριβάνια να παγώσουν, ακόμη και ενυδρεία.

Ένας χρήστης του TikTok μοιράστηκε τις εικόνες του ενυδρείου που πάγωσε την Τρίτη, σχολιάζοντας: «Έτσι είναι να ζεις στο Τέξας τώρα. Είμαι πραγματικά σε σοκ».

Ο Τόμας Μπλακ, από την πλευρά του, είδε παγάκια να κρέμονται από τον ανεμιστήρα οροφής στον διάδρομο του διαμερίσματός του και μοιράστηκε τις εικόνες αυτές στο Twitter, όπως μεταδίδει ο βρετανικός Independent.

«Οι Τεξανοί δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτά τα πράγματα, οπότε φυσικά θα υπάρξει πανικός όπως υπήρξε και όταν ξεκίνησε ο κορονοϊός», ανέφερε σε δηλώσεις του.

Ένας άλλος κάτοικος του Ντάλλας, μοιράστηκε τη φωτογραφία από την μπανιέρα του, στην οποία το νερό έχει παγώσει.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ αυξήθηκε στους 34, μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News. Οι περισσότεροι θάνατοι —20 μέχρι εδώ— καταγράφηκαν στην πολιτεία Τέξας, σύμφωνα με το δίκτυο. Το πολικό ψύχος, η χιονόπτωση και ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Το μέτωπο το οποίο προκάλεσε τις χιονοπτώσεις-ρεκόρ στον νότο μετακινείται προς την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, αναμενόταν να πλήξει χθες από τη Βόρεια Καρολίνα ως τη Νέα Αγγλία (βορειοανατολικά).

Στο Τέξας πάνω από 250.000 νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ηλεκτροδότηση παρότι οι σταθμοί παραγωγής επανήλθαν σε λειτουργία, ενώ πάνω από 240.000 άλλα αντιμετώπιζαν επίσης διακοπή της ηλεκτροδότησης σε Λουιζιάνα και Μισισιπή (νότια).

Οι κάτοικοι της πολιτείας είναι επίσης αντιμέτωποι με ελλείψεις και προβλήματα στην ύδρευση, καθώς σωληνώσεις έσπασαν λόγω του παγετού ακόμα και μέσα σε σπίτια. Σε περίπου επτά εκατομμύρια Τεξανούς συστήθηκε να βράζουν το νερό πριν να το πιουν ή να το χρησιμοποιήσουν στην κουζίνα, ενώ περίπου 264.000 είναι αντιμέτωποι με διακοπές στην παροχή πόσιμου νερού.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook