Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους: Ποιοι θα λάβουν μπόνους – Νέα παράταση

εξοικονομώ-ανακαινίζω-για-νέους-πο-1567012

Στη δημοσίευση των δημοτικών κοινοτήτων στις οποίες οι νέοι ηλικίας 18-39 ετών δικαιούνται το μπόνους του 15% στο ύψος της επιδότησης για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η ενίσχυση αυτή δίνεται σε ωφελούμενους που διαβιούν σε δήμους ή δημοτικές ενότητες με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων. Παράλληλα ανακοινώνεται ότι έως και τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 παρατείνεται η προθεσμία στη διαβούλευση του εν λόγω προγράμματος. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως τις 26 Οκτωβρίου 2022.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν οι πολίτες ηλικίας 18 έως 39 ετών και θα πρέπει να έχουν γεννηθεί στο διάστημα από 01/01/1984 έως και 31/12/2005 και έχουν ατομικό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και οικογενειακό έως 50.000 με εμπράγματο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία, δηλαδή μονοκατοικία ή διαμέρισμα που χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία. Δηλαδή μονοκατοικία ή διαμέρισμα που χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία. Επίσης επισημαίνεται πως το καλύπτει επιλέξιμες δαπάνες έως 35.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση κατοικίας.

Το βασικό ποσοστό ενίσχυσης

Υπενθυμίζεται ότι το βασικό ποσοστό ενίσχυσης για τις επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα από 40 έως 75 %. Συνεπώς με το πρόσθετο μπόνους 15 % διαμορφώνεται από 55 έως 90 %. Για τις επενδύσεις ανακαίνισης το ποσοστό επιχορήγησης» είναι οριζόντια για όλους 30%, συν 15 % (δηλ. τελικά 45 %) με το μπόνους. Σημειώνεται ότι δεν είναι δυνατή η υποβολή αίτησης μόνο για το «Ανακαινίζω», ενώ η συμμετοχή στο «Εξοικονομώ» αποτελεί προϋπόθεση για την αίτηση υπαγωγής στο «Ανακαινίζω».

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook