Εξωφρενικό… Έσερναν στο Αστυνομικό Μέγαρο τη Χανιώτισσα που ομορφαίνει την πόλη | Photos

εξωφρενικό-έσερναν-στο-αστυνομικό-μ-950179

Την γνωρίσαμε ως τη «ζωγράφο της οδού Κορνάρου» που βάζοντας το μεράκι και το ταλέντο της έκανε πιο όμορφες πολλές γωνιές της πόλης αλλά και του Νοσοκομείου Χανίων.

Η Χανιώτισσα Βάσω Τζάλου με προσωπικό χρόνο και εργασία, φιλοτεχνεί ανιδιοτελώς ζωγραφιές -κατόπιν σχετικής άδειας των ιδιοκτητών- σε εξωτερικές επιφάνειες κτηρίων δίνοντας χρώμα στη πόλη.

Οι ζωγραφιές της έχουν πάντα μηνύματα, αγάπης προς το περιβάλλον, φιλοζωίας, αλληλεγγύης, ελπίδας, ισότητας, δικαιοσύνης. Οπτικοποιεί συναισθήματα, ιδέες και αξίες που σπανίζουν στις μέρες μας.

Ζωγραφικά έργα της εκτός από την οδό Κορνάρου και Σφακίων ή δρόμους στο κάτω Κουμ Καπί, θα δει κάποιος και στην Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων, στη Μονάδα Νεογνών, στη Νεφρολογική κλινική κ.α. Οι ζωγραφιές της είναι μια προσφορά στην πόλη, όπως λέει η ίδια, αφού γίνονται με δικά της έξοδα σε υλικά και προσωπικό χρόνο.

Ωστόσο προχθές μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, προσήγαγαν στο Αστυνομικό Μέγαρο την κα Βάσω έπειτα από καταγγελία πολίτη πως στερείται έγγραφης άδειας να ζωγραφίζει σε δημόσιους χώρους και την κατηγορία ότι κάνει… γκράφιτι.

Έτσι δικυκλιστές της Αστυνομίας, την Τετάρτη μπήκαν στον χώρο του Εθνικού Σταδίου Χανίων όπου αυτό το διάστημα η κα Βάσω ζωγραφίζει εσωτερικό τοίχο του γηπέδου με την άδεια της Διοίκησης και την προσήγαγαν μαζί με τον μηνυτή της στο Αστυνομικό Τμήμα.

Όταν η Διοίκηση του Σταδίου επιβεβαίωσε ότι οι ζωγραφιές φιλοτεχνούνται με τη συναίνεσή της, η κα Τζάλου αφέθηκε ελεύθερη. Ωστόσο το σκηνικό επαναλήφθηκε και χθες Πέμπτη, αφού Αστυνομικοί -κατόπιν καταγγελίας του ίδιου πολίτη- της έκαναν έλεγχο, ζητώντας ταυτότητα και έγγραφη άδεια ενώ ζωγράφιζε σε εσωτερικό χώρο του Εθνικού Σταδίου!

Αφού τους επέδειξε την έγγραφη άδεια της Διοίκησης του Εθνικού Σταδίου, οι αστυνομικοί αποχώρησαν… Η ειρωνεία είναι πως στις ζωγραφιές που φιλοτεχνεί αυτές τις μέρες στο Στάδιο η κα Βάσω, συμβολίζεται η… Δικαιοσύνη και η Ισότητα. Οπως μας είπε με πικρία όταν τη συναντήσαμε χθες, στο Εθνικό Στάδιο όπου λίγο αργότερα της έκαναν για δεύτερη φορά έλεγχο οι Αστυνομικοί: «είναι δύο ωραία μηνύματα ιδίως για τα δεκάδες νέα παιδιά που αθλούνται καθημερινά στους χώρους του γηπέδου. Οπως έλεγε και ο Αριστοτέλης: “Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των άνισων ανθρώπων”».

«Το γράμμα του νόμου…»

Αφού ζητήσαμε να μας διηγηθεί το περιστατικό, η κα Βάσω ανέφερε τα εξής:

«Είχα δείξει τα σχέδια στον κ. Κουβάτσο, πρόεδρο του Εθνικού Σταδίου και του αρέσανε, έτσι μου ζήτησε να ζωγραφίσω έναν εσωτερικό τοίχο του σταδίου, από την πλευρά του πεζόδρομου της Κοραή, μια στροφή περίπου 30 μέτρα.

Όμως το μεσημέρι της Τετάρτης ήρθανε οι δικυκλιστές της Αστυνομίας, και περικύκλωσαν το χώρο – φοβήθηκαν ότι θα το σκάσω- μου ζήτησαν στοιχεία, ρώτησαν αν έχω άδεια και με προσήγαγαν -μαζί με το μηνυτή μου- μες το περιπολικό, στο αστυνομικό τμήμα. Τους εξήγησα ότι είχα άδεια της Διοίκησης, ενημερώθηκε ο ανώτερός τους (αξιωματικός) και τους είπε να με προσαγάγουν.

Οταν ενημέρωσα τον πρόεδρο του Σταδίου κ. Κουβάτσο, εκείνος μίλησε στους Αστυνομικούς αλλά του ζήτησαν την άδεια εγγράφως. Είχε γίνει καταγγελία για κάποιαν/κάποιον που κάνει γκράφιτι στο Στάδιο» μας είπε εμφανώς στεναχωρημένη η κα Βάσω και πρόσθεσε πως, σύμφωνα με τον μηνυτή της, θα πρέπει να τηρείται το “γράμμα του Νόμου” και δεν επιτρέπονται… γκράφιτι σε δημόσιους χώρους.

Μόνο που η κυρία Βάσω δεν κάνει γκράφιτι και οι ζωγραφιές τις οποίες φιλοτεχνεί εθελοντικά, γίνονται με τη συναίνεση των ιδιοκτητών και υπευθύνων σε δημόσια ή ιδιωτικά κτήρια.

«Στεναχωρήθηκα πολύ με αυτό που έγινε. Καλό είναι κάποιος να είναι ενεργός πολίτης αλλά όταν βλέπει πως υπάρχει η άδεια των αρμοδίων, γιατί να συμβαίνει αυτό; Εγώ εθελοντικά προσφέρομαι, δεν πληρώνομαι για τίποτε. Ακόμη και τα χρώματα γίνονται με δικά μου έξοδα, για όλες τις ζωγραφιές που κάνω στους δρόμους, στο νοσοκομείο και εδώ στο γήπεδο. Κανείς δεν μου έχει δώσει τίποτα. Εγώ θέλω μόνο να προσφέρω στην πόλη μου» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Βάσω.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

16 thoughts on “Εξωφρενικό… Έσερναν στο Αστυνομικό Μέγαρο τη Χανιώτισσα που ομορφαίνει την πόλη | Photos

    1. Είναι πασίγνωστες οι γριές στα Χανιά οι οποίες προβαίνουν καθημερινά σε καταγγελίες. Η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη γνωρίζουν ότι είναι παλαβές με συμπεριφορά σχιζοφρενούς, είναι υποχρεωμένοι όμως να ελέγξουν για το αληθές αυτών των καταγγελιών. Η πρώτη περίπτωση να σταματήσουν να απασχολούν τις Αρχές με το παραμικρό το οποίο θεωρούν παράβαση ή παρανομία χωρίς προηγουμένως να ερωτήσουν για την νομιμότητα τους αρμοδίους, είναι να πληρώνουν κάθε φορά που κάνουν μία καταγγελία μια 300άρα ευρώ. Η δεύτερη περίπτωση είναι η παραδειγματική τιμωρία τους, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η καταγγελία δεν ευσταθεί ή έχει εκδοθεί συγκεκριμένη άδεια, για απασχόληση Αρχών με κανένα χιλιαρικάκι. Η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη έχουν ν’ ασχοληθούν με πολύ σοβαρότερα θέματα

  1. 1- η «Αστυνομια» των χανιων θα επρεπε να νιωθει ντροπη και να ζητησει δημοσιως συγγνωμη απο την κυρια.
    2- ο «κυρ παντελης» που ενοχληθηκε να παρει τα βουνα και να μην ξανακατεβει αφου μονο εκει του αξιζει να μενει, στην απομονωση και τη μιζερια.

  2. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΑΥΤΗ Η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ BROKEN WIΝDOWS (ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ) ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΖΟΥΛΙΑΝΙ.
    ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΕΞΗΣ ΛΙΝΚ:
    https://thepressproject.gr/ta-spasmena-tzamia-tis-neas-uorkis/

    1. Αρκαλε μην το εκμεταλλευεσαι αμέσως πολιτικά και μου αρχίζεις τις π@παριες με δεξιά και αριστερά. .
      Το θέμα δεν είναι πολιτικό είναι διαχρονικο αφού «το κρατος μας»καταδιώκει πάντα αυτούς που πάνε να κάνουνε κάτι καλό και κοιτάμε μπροστά και
      αντίθετα τρέφει όλα τα λαμόγια και τους διεφθαρμένους που συντηρούν το σάπιο σύστημα της

    2. Αμέσως καί συ σαν γνήσιος Συριζαιος να το εκμεταλλευτείς πολιτικά…..
      Θυμάσαι επί ΣΥΡΙΖΑ που μπαγλαρωσαν την γιαγιά στην Θεσσαλονίκη που πουλούσε κάλτσες;
      Έτσι είναι αυτό το κράτος βαραει πάντα όσους δεν φταίνε ενώ οι άλλοι συνεχίζουν να καίνε και να καταστρεφουν

      1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
        ΕΓΩ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ BROKEN WINDOWS ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ… ΣΥΡΙΖΑ.
        ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΛΗΓΜΕΝΟ ΣΑΝΟ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΪ.
        ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ.
        Υ.Γ.: Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ Ο ΚΑ-ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΑΡΚΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
        Υ.Γ.2: Ο ΑΡΚΑΛΟΣ ΩΣ ΚΑΚΟ ΜΙΑΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ ΟΠΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑΣ.

  3. Κρίμα να αφήνουν κάποιο ασυγκίνητο οι ζωγραφιές της κ. Βάσως!! Είναι τόσο όμορφες!
    Φαντάζομαι είναι ο ίδιος που έσυρε τα παιδιά στα δικαστήρια για τα γκράφιτι στο δημοτικό πάρκινγκ που επίσης είχαν την άδεια της δημοτικής αρχής…. θλιβερό τουλάχιστον!!

  4. Απο το ιντερνετ!!!!

    «Προφανώς είναι ο ίδιος που είχε καταγγείλει και τα παιδιά.Ο Ιαβέρης των γκράφιτι στα Χανιά.Ο κύριος Ν,Σ. Προφανώς είναι ο ίδιος που προ ημερών τα ΧΝ είχαν δημοσιεύσει επιστολή του – γιατί άραγε;- όπου παρότρυνε τους Χανιώτες να ειδοποιούν, κοινώς να ρουφιανεύουν, όσους κάνουν γκράφιτι σε ένα συγκεκριμένο τηλέφωνο, μάλλον το δικό του, που ήταν στην διάθεση της εφημερίδας. Είναι αυτός που φακελώνει, χωρίς υπερβολή αυτό, όσους κάνουν γκράφιτι. Κατ΄αυτόν τα γκράφιτι είναι έργο σατανιστών που πρεσβεύουν την πανθρησκεία και πίσω από αυτούς κρύβονται οι Σιωνιστές ο Σόρρος κλπ, Τα έχουμε ξαναπεί αυτά, άλλωστε διατηρούσε και σελίδα στο φβ με τέτοιες αναλύσεις. Όταν τον πήρανε χαμπάρι την έκλεισε.»

    Για να δουμε αν η επιστολη στα Χανιωτικα Νεα ειναι ενυπογραφη ή γραφει μονο «Ν Σ»;;;;

  5. Φιλοι Μουσκαροι ,εχνη,Αρκαλοι και Βουγια ,να εννοειται αυτη την επιστολη που διαβασα προχθες γραφει το ονομα του αθρωπου φαρδια πλατια απο κατω

    Ναι,παρακινει οσους βλεπουν …παρανομα γκαρφιτι να παρουν τηλεφωνο και «θα σας πω εγω ποιος ειναι το αφεντικο»…

    Λογικα εινια ψυχοπαθης…

    Το ονομα του ειναι φαρδια πλατια γραμμενο αποα κατω για οποιον ενδιαφερεται να μαεθι ΠΟΙΟΣ ειβναι αυτος που αμς τα εκανε τσουρεκια περσι με τακοπλεια,εμαθα οτι ξεκινησε κανοντας μηνυσεις σε κατι κοπελια στο καστελλι που κανανε γκραφιτι στο Γυμνασιο και συνεχιζει,του καλαρεσενε η ……… του !!!

    Εδω το αρθρο: http://www.haniotika-nea.gr/gia-to-vandalismo-toy-i-n-ag-nikolaoy-splantzias/

  6. Ενώ αντίθετα τα τσογλανια της Ρόζα Νερά που μουτζουρωνουν τα πάντα δεν τα πειράζει κανείς, αντίθετα έχουν και στέκι στο κέντρο της πόλης….
    Εμ βέβαια αφού είναι δικά τους παιδιά….

    Τα έβαλαν με την γυναίκα που ομορφαίνει την πόλη γιατί αυτοί την θέλουν άσχημη σαν τα μουτρα τους

  7. Τέτοιοι οπισθοδρομικοί ξεφτίλες, είναι που καταστρέφουν καθετί δημιουργικό, στον τόπο αυτό. Όραμα τους ο σκοταδισμός και το κυνήγι των μαγισσών.

  8. Αμόρφωτο σνδράποδο οικτράς προέλευσης και ποιότητας! Ευτελισμός της ανθρώπινης ενοιας η ποιότητά του. Α που να το βρει απ το Θεό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook