Εξηγήσεις ζητάει ο Βαρθολομαίος για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Έκδηλη είναι η δυσαρέσκεια από το Φανάρι για τη μη ενημέρωσή του από την ελληνική κυβέρνηση, όσον αφορά τη συμφωνία για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου για να ζητήσει εξηγήσεις αλλά και ενημέρωση για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου.

Εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα προχωρήσει σε σύγκληση της Ιεραρχίας, του ανωτάτου οργάνου της Εκκλησίας Της Ελλάδος για το θέμα του κοινού ανακοινωθέντος Αρχιεπισκόπου-πρωθυπουργού, προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα στους Μητροπολίτες και τις αντιδράσεις στον χώρο των κληρικών.

Πολλοί Μητροπολίτες ζητούν τη σύγκληση της Ιεραρχίας καθώς αρχικά είχε διαφανεί ότι η συνεδρίαση της θα οριστεί πριν από τις γιορτές ενώ αυτοί επιθυμούν αν ενημερωθούν σύντομα για την πρόταση συμφωνίας με τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου συνέρχεται η έκτακτη Σύγκλησή της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ