Έξι συμβουλές που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη κάθε φορά που οργανώνετε ένα ταξίδι

έξι-συμβουλές-που-πρέπει-να-λαμβάνετε-1162700

Η ασφάλεια κατά την διάρκεια του ταξιδιού πρέπει να αποτελεί προτεραιότητά σας κάθε φορά που βρίσκεστε μακριά από την βάση σας. Ακολουθούν συμβουλές που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες, τις οποίες κάθε φορά που οργανώνετε ένα ταξίδι θα πρέπει να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη.

Φυλάξτε τα χρήματά σας. Οι επιτήδειοι κυκλοφορούν παντού, γι αυτό καλά θα κάνετε, εφόσον βρίσκεστε σε ταξίδι, να προσέχετε ακόμη περισσότερο. Τοποθετήστε τα χρήματά σας σε εσωτερικές τσέπες ή προτιμήστε κρεμαστές τσάντες, τις οποίες θα έχετε πάντα μπροστά σας.

Πάρτε ένα μικρό κουτί πρώτων βοηθειών. Ένα μικρό νεσεσέρ με τα απολύτως απαραίτητα, αχρείαστο να είναι, δεν πιάνει πολύ χώρο στις αποσκευές σας. Βάλτε μέσα γάζες, θερμόμετρο, αντιπυρετικό, βαμβάκι, τραυμαπλάστ και ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Βγάλτε αντίγραφα των επίσημων εγγράφων. Για να είστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά, έχετε μαζί σας αντίγραφα (κατά προτίμηση έγχρωμα) των επίσημων εγγράφων σας. Μάλιστα, τοποθετήστε τα σε διαφορετικό σημείο απ’ ότι τα πρωτότυπα, έτσι ώστε σε περίπτωση που τα χάσετε να έχετε κάποιον τρόπο να αποδείξετε ποιοι είστε.

Κάντε ασφάλεια υγείας. Για να μην τρέχετε και δεν φτάνετε στην περίπτωση που, ο μη γένοιτο, σας συμβεί κάτι κατά την διάρκεια του ταξιδιού, φροντίστε πριν φύγετε να έχετε κάνει μια βραχυπρόθεσμη ασφάλεια υγείας για το εξωτερικό.

Προσοχή στα ήθη και τα έθιμα. Υπάρχουν χώρες που είναι πολύ αυστηρές αναφορικά με κάποιους κώδικες συμπεριφοράς, τον τρόπο ντυσίματος κ.α. τα οποία μάλιστα θεωρούν αρκετά προσβλητικά. Δεν θέλετε να προκαλέσετε την οργή του λαού και να βρεθείτε σε δύσκολη θέση για κάτι που πολύ εύκολα μπορείτε να αποφύγετε αν προηγουμένως έχετε ενημερωθεί σχετικά.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook