Έξι πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με μία πατάτα

έξι-πράγματα-που-μπορείτε-να-καθαρίσε-1208007

Οι πατάτες είναι παντός καιρού και εποχής και εκτός από τις αμέτρητες συνταγές, μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε και στην καθαριότητα του σπιτιού. Τι μπορείτε να κάνετε με μία πατάτα; Ιδού.

Κάντε το παλιό σας τηγάνι σαν καινούριο

Οι πατάτες περιέχουν οξαλικό οξύ, το οποίο βοηθά στο καθάρισμα της σκουριάς. Εάν έχετε παλιά τηγάνια από τη μαμά ή τη γιαγιά σας μπορείτε να τα κάνετε σαν καινούρια απλά χρησιμοποιώντας μία πατάτα. Το πρέπει να κάνετε;

Κόψτε μία πατάτα κατά μήκος στη μέση, βουτήξτε την κομμένη άκρη σε σαπούνι για τα πιάτα ή μείγμα με νερό και μαγειρική σόδα και τρίψτε με αυτήν τη σκουριασμένη επιφάνεια. Εάν η άκρη της πατάτας έχει γίνει εντελώς λεία, κόψτε την και επαναλάβετε τη διαδικασία με τη νέα άκρη. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να καθαρίσει όλη η σκουριά και πλύνετε το σκεύος κανονικά.

Καθαρίστε τα σκουριασμένα μαχαιροπίρουνα

Τα vintage μαχαιροπίρουνα έχουν άλλη ομορφιά. Για να τα κάνετε σαν καινούρια και να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, καθαρίστε τα από την σκουριά με τον ίδιο τρόπο που αναφέρουμε παραπάνω.

Καθαρίστε τα ασημένια αντικείμενα και κοσμήματα

Την επόμενη φορά που θα βράσετε πατάτες, κρατήστε το νερό και βουτήξτε μέσα σε αυτό ασημένια αντικείμενα ή κοσμήματα που χρειάζονται φρεσκάρισμα. Αφήστε τα στο αμυλούχο νερό για τουλάχιστον μία ώρα και όταν τα βγάλετε σκουπίστε τα καλά με ένα καθαρό και στεγνό πανί.

Ξεθαμπώστε τα γυαλιά σας

Ειδικά εάν φοράτε μάσκα, τα γυαλιά σας θα θαμπώνουν με το παραμικρό. Σύμφωνα με το thekitchn.com, εάν τρίψετε τους φακούς με την άκρη μίας κομμένης πατάτας, λόγω του αμύλου, η συσσώρευση ομίχλης θα μειωθεί και δεν θα θαμπώνουν στον ίδιο βαθμό.

Μαζέψτε τα σπασμένα γυαλιά από το πάτωμα

Μία πατάτα μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη και για να μαζέψετε όλα τα μικροσκοπικά κομμάτια γυαλιού από το πάτωμα ή οποιαδήποτε επιφάνεια που δεν μπορείτε καν να δείτε με γυμνό μάτι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε μία πατάτα και με την άκρη της να περάσετε όλη την επιφάνεια στην οποία έχει σπάσει το γυάλινο αντικείμενο.

Κάντε τους δύσκολους λεκέδες λιγότερο «επίμονους»

Μία πατάτα δεν μπορεί να εξαφανίσει έναν λεκέ, είναι όμως πολύτιμος σύμμαχός σας για να τον αφαιρέσετε πιο εύκολα και ανώδυνα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ταμπονάρετε με μία κομμένη πατάτα το επίμαχο σημείο πριν πλύνετε το ρούχο κανονικά.

Με πληροφορίες από thekitchn.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook