Έξι νέα resorts στην Κρήτη που κάνουν την Ελλάδα viral σε όλο τον κόσμο – Πολυτελή σαν παλάτια | Photos

έξι-νέα-resorts-στην-κρήτη-που-κάνουν-την-ελλ-1327813

Η Κρήτη έχει γίνει πόλος έλξης για κροίσους, λαμπερούς jet-setter και διεθνείς τουριστικούς κολοσσούς που κάνουν το νησί διάσημο σε όλο τον κόσμο για την μυθική πολυτέλεια και τις vip υπηρεσίες πέντε αστέρων.

Η Κρήτη θα είναι για τον ανερχόμενο -μετά την πανδημία- τουρισμό η νέα Μύκονος. Τα νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων, τόσο αυτά που έχουν ανοίξει φέτος ή πέρυσι, όσο και εκείνα που είναι ήδη στα σκαριά, έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά ήδη υπαρχουσών πολυτελών resort που ήδη έχουν αγαπηθεί από τον κόσμo και τραβούν την προσοχή των διεθνών media με εικόνες από τοπία που κόβουν την ανάσα: κήποι με εσπεριδοειδή, μπανανιές, κάκτους και φοίνικες, πισίνες υπερχείλισης που σε κάνουν να νιώθεις σαν να κολυμπάς μέσα στη γραμμή του ορίζοντα, κτίρια μοντέρνα με έθνικ πινελιές που μοιάζουν με παλάτια, gourmet εστιατόρια με μαγευτική θέα στη θάλασσα, σουίτες με μοναδικό design που ισορροπούν ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, SPA με θεραπείες ευεξίας που ακολουθούν τις διεθνείς τάσεις του wellness, άγριες βραχώδεις ακτές όπου σκάει το κύμα, απέραντες εκτάσεις που άλλοτε θυμίζουν Μεσόγειο κι άλλοτε Far West με απότομα φαράγγια, άλογα που καλπάζουν και κρι-κρι σκαρφαλωμένα στο χείλος του γκρεμού…

Η Κρήτη γίνεται ο ιδανικός τόπος για υπερπολυτελείς διακοπές σε luxury resorts που παρουσιάζονται από τα πιο διάσημα ταξιδιωτικά περιοδικά, sites και blogs, προσελκύοντας απαιτητικούς και ενημερωμένους ταξιδιώτες που θέλουν να βιώσουν την εμπειρία ενός νησιού με αυθεντική ομορφιά.

Numo Ierapetra Beach Resort, Ιεράπετρα

Χτισμένο σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα, το Numo Ierapetra Beach Resort, διαθέτει 132 δωμάτια με μοντέρνα διακόσμηση που παντρεύει τον μινιμαλισμό με έθνικ επιρροές και έχει ως κύριο στοιχείο της το σκούρο ξύλο.

Η παλέτα που επιλέχθηκε για να ντύσει χρωματικά όλους τους χώρους είναι οι τόνοι της άμμου και οι πιο απαλές αποχρώσεις του πράσινου, μια επιλογή εμπνευσμένη από τα αρμυρίκια της Μεσογείου που κυριαρχούν στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Όλα τα δωμάτια έχουν άμεση πρόσβαση στον κήπο που είναι κατάφυτος σαν δροσερή όαση, με γωνιές απόλυτης χαλάρωσης στη σκιά των δέντρων και με τα τεράστια φύλλα από τις μπανανιές να δημιουργούν ένα τροπικό σκηνικό.

Η ανατολή στην πισίνα του Numo Ierapetra Beach Resort.

Το συγκρότημα διαθέτει δύο πολύ μεγάλες πισίνες, pool bars, υπαίθριο κινηματογράφο, γήπεδο τένις και δύο εστιατόρια που προσφέρουν μεγάλες γαστρονομικές συγκινήσεις, το ένα με μεσογειακά πιάτα, καθώς και το άλλο με παραδοσιακή κρητική κουζίνα. Τέλος, υπάρχουν για όσους επισκέπτες το επιθυμούν υπηρεσίες ευεξίας, από καταπραϋντικά μασάζ μέχρι αναζωογονητικές συνεδρίες ομορφιάς, ενώ υπάρχει και ένα υπερσύγχρονο υπαίθριο γυμναστήριο για προπόνηση ή διαλογισμό μέσα στην ευεργετική φύση.

Το σκούρο ξύλο κυριαρχεί στο εσωτερικό των πολυτελών δωματίων του Numo Ierapetra Beach Resort.

The Royal Senses Resort & Spa Crete, Curio Collection by Hilton, Ρέθυμνο

Ένα ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο στον Πάνορμο Ρεθύμνου, από την εταιρεία Troulis Royal Collection σε συνεργασία με τον τουριστικό κολοσσό Hilton. Το Royal Senses Resort Crete, Curio Collection by Hilton διαθέτει 179 δωμάτια με αξέχαστη θέα.

Το συγκρότημα είναι χτισμένο πάνω στη θάλασσα και διαθέτει μια υπέροχη παραλία, διωτική μαρίνα, SPA, πισίνες (εσωτερική και εξωτερική), γήπεδα τένις και ένα υδάτινο πάρκο. Ξύλο, πέτρα, σκυρόδεμα, ατσάλι και κρύσταλλο συνθέτουν έναν πολύ μοντέρνο χώρο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, στον οποίο κυριαρχεί ο μινιμαλισμός και η στιβαρότητα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής, αλλά με εκλεπτυσμένες έθνικ πινελιές που παραπέμπουν τόσο στη Μεσόγειο όσο και στην Ανατολή, ενώ εμφανείς στη διακόσμηση είναι και οι επιρροές από την Αφρική.

Η θέα από την πισίνα του Royal Senses Resort Crete, Curio Collection by Hilton κόβει την ανάσα.

Blue Palace Resort, Ελούντα

Ανάμεσα στο γραφικό ψαροχώρι της Πλάκας και στο κοσμοπολίτικο λιμάνι της Ελούντας, το Blue Palace είναι ένας πολυτελές ξενοδοχείο με εντυπωσιακές καμάρες που ορθώνεται αριστοκρατικά μέσα σε ένα πολύ ωραίο τοπίο, αλλά ταυτόχρονα ενσωματώνεται πλήρως στο φυσικό περιβάλλον χωρίς να διαταράσσει τις ισορροπίες του.

Η χρωματική του παλέτα του χαρίζει μια γήινη ομορφιά, μια αισθαντικότητα, που το ξεχωρίζει ως ένα από τα πιο κομψά resorts της Μεσογείου. Το ξενοδοχείο γρήγορα ξεχώρισε και τράβηξε το ενδιαφέρον χάρη τόσο στη φιλοξενία ενός resort 5 αστέρων με μοναδική ανεμπόδιστη θέα στο νησί Σπιναλόγκα, αλλά και εξαιτίας των πλούσιων γαστρονομικών του επιλογών.

Το SPA του, το οποίο εκτείνεται σε έναν τεράστιο χώρο 2000 τμ διαθέτει εσωτερικές πισίνες, συνεδρίες ευεξίας είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο και γυμναστήριο.

Info: bluepalaceresort.grΟι καμάρες είναι το σήμα κατατεθέν του Blue Palace.

Cretan Malia Park, Μάλια

Πλήρως ανακαινισμένο, το ξενοδοχείο Cretan Malia Park, απέκτησε νέο ενδιαφέρον χάρη στο υπέροχο design του με την υπογραφή της Ελληνίδας αρχιτέκτονα Βάνας Περνάρη. Χτισμένο σε μια προνομιακή θέση στα Μάλια, σε μια κατάφυτη έκταση σπάνιας μεσογειακής ομορφιάς, το συγκρότημα διαθέτει μια μεγάλη αμμώδη παραλία εξωτικής ομορφιάς που θυμίζει αυτές που βλέπουμε στα τροπικά νησιά του Ειρηνικού.

Στο εσωτερικό του ξενοδοχείου η διακόσμηση παίζει ισορροπημένα μεταξύ σκανδιναβικής λιτότητας και έθνικ πλουραλισμού, με έντονο mix&match αφρικανικών, μεσογειακών και ανατολίτικων στοιχείων. Αυτό το πάντρεμα που δημιουργεί πολύ ενδιαφέρουσες γωνιές με ισχυρή προσωπικότητα και έντονο χαρακτήρα.

Γεωμετρικές ταπετσαρίες συνδυάζονται με μπορούτζινα φωτιστικά, μίνιμαλ έπιπλα με σουηδικές και νορβηγικές γραμμές συνυπάρχουν με χειροποίητα κομμάτια από την Αφρική, ενώ το ιδιαίτερο country style της μεσογειακής γης πρωτοστατεί.

Το resort διαθέτει τρία εστιατόρια και SPA υπηρεσίες χαλάρωσης και ευεξίας με προϊόντα που έχουν ως βάση τους το ελαιόλαδο. Ενδιαφέρον έχουν και τα workshop με μαθήματα ελληνικής μαγειρικής που είναι διαθέσιμα για όλους αλλά κυρίως για τους επισκέπτες από το εξωτερικό που θέλουν να μυηθούν στην παραδοσιακή κουζίνα της χώρας μας.

Info: cretanmaliapark.gr

Minos Ambassador Suites & Spa, Ρέθυμνο

Το πολυτελές αυτό συγκρότημα βρίσκεται πολύ κοντά τόσο στην παραλία όσο και στο γραφικό ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου. Με μοντέρνα αρχιτεκτονική και έθνικ διακόσμηση στο εσωτερικό, το ξενοδοχείο, που άνοιξε το 2020, αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να μένουν μέσα στην πόλη του Ρεθύμνου, έχοντας όμως τις ανέσεις ενός υπερπολυτελούς ξενοδοχείου με SPA.

Έθνικ πινελιές όπως χειροποίητα καλάθια, γήινες αποχρώσεις, ξύλινη επένδυση στους τοίχους, χαλιά από κοκοφοίνικα, ντουλάπες επενδυμένες με ψάθινο πλέγμα που θυμίζει έθνικ ανατολίτικο μπουντουάρ, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά στοιχεία που δημιουργούν μια κοσμοπολίτικη boho-chic ατμόσφαιρα.

Όλες οι φωτεινές σουίτες διαθέτουν δική τους αυτόνομη βεράντα με μοντέρνα έπιπλα εξωτερικού χώρου. Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου υπάρχει ένα εστιατόριο αφιερωμένο στη μεσογειακή και διεθνή γαστρονομία που έχει θέα στη θάλασσα.

Info: minosambassador.gr

Elounda Hills Resort, Ελούντα

Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μεγάλο project που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού. Πρόκειται για την ανάπλαση μιας τεράστιας έκτασης περίπου 840 στρεμμάτων στην Ελούντα. Εκεί θα χτιστεί το υπερπολυτελές resort Elounda Hills από την εταιρεία Mirum.

Η συνένωση πολλών οικοπέδων, κτημάτων και εκτάσεων θα δώσει τη δυνατότητα να οικοδομηθεί ένα τεράστιο συγκρότημα με ξενοδοχείο 5 αστέρων με 137 πολυτελείς σουίτες, 258 αυτόνομες κατοικίες, ιδιωτική μαρίνα και πολυχώρους διασκέδασης για τους επισκέπτες αφιερωμένους στην γαστρονομία, τον αθλητισμό, την ευεξία, τις Τέχνες κ.ά. Ο σχεδιασμός φυσικά θα υπακούει στις επιταγές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, ώστε να συνομιλούν όλοι οι χώροι με το φυσικό περιβάλλον χωρίς να διαταράσσουν ούτε την αρμονία ούτε τη φυσική ομορφιά του.

Info: mirum.gr

Πηγή:iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook