Έξι κανόνες για σωστούς… πότες

έξι-κανόνες-για-σωστούς-πότες-687506

Γιορτές, ρεβεγιόν, οικογενειακά τραπέζια, έξοδοι με φίλους, τα ποτά μπαίνουν για τα καλά στο πρόγραμμα. Αν, λοιπόν, δεν θέλεις να καταλήξεις σαν την κυρία της φωτογραφίας και να ξυπνήσεις με όλα εκείνα τα ενοχλητικά συμπτώματα της μέθης την άλλη μέρα, ακολούθησε τους 6 απλούς κανόνες για την αποφυγή υπερβολών των συγγραφέων και κωμικών “The Thinking Drinkers”, όπως τους δημοσίευσαν στη βρετανική εφημερίδα “The Guardian”.

1. Πιες μπίρα

Είναι αυτό που θα ήθελε και ο Ιησούς και είναι τα γενέθλιά του, για όνομα του Θεού! Σύμφωνα με τις πρώτες γραφές που λες, ο Χριστός μετέτρεψε το νερό όχι σε κρασί αλλά σε Shekhar, μια εβραϊκή λέξη που σημαίνει δυνατό ποτό και, κυρίως, παράγωγο της αρχαίας σημιτικής λέξη sikaru που σημαίνει μπίρα κριθαριού. Όσο για τον λόγο που η μπίρα εξορίστηκε αργότερα από τη Βίβλο, ήταν γιατί οι Άγγλοι μεταφραστές του 17ου αιώνα θεώρησαν τη μπίρα πολύ κατώτερη για τον υιό του Θεού.

2. Απέφυγε τα σφηνάκια

Μην κατεβάζεις απανωτά σφηνάκια με τεκίλα, λεμόνι και αλάτι. Εναλλακτικά, απόλαυσε ένα καλό ποτό, χωρίς να υπερβάλλεις στην ποσότητα.

3. Κάθισε

Στη δεκαετία του 1990 τα μπαρ επινόησαν έναν μάλλον ύπουλο τρόπο για να πίνουμε όλοι περισσότερο: αφαίρεσαν τα περισσότερα έπιπλα από τους χώρους τους. Όταν λοιπόν αφαιρέθηκαν τα πολλά αναπαυτικά καθίσματα και τα περισσότερα τραπέζια και έμειναν μεγάλοι, ανοιχτοί χώροι, ήταν σειρά για το vertical drinking ή αλλιώς το να πίνει κάποιος όρθιος, με το ποτό στο χέρι την περισσότερη ώρα. Το αποτέλεσμα ήταν οι θαμώνες να πίνουν πιο γρήγορα και περισσότερο και φυσικά, τα μπαρ να κερδίζουν περισσότερα. Οπότε πες όχι στην ορθοστασία και επέλεξε να βγεις κάπου όπου μπορείς να κάθεσαι.

4. Πιες όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ για να ξέρεις, ήταν πολύ επιτήδειος πότης και δεν μεθούσε γιατί έβαζε νερό στα ποτά του και ειδικά στο ουίσκι. Μάλιστα, ξεκινούσε τη μέρα του με “papa cocktail”, ένα ποτήρι ουίσκι στο οποίο πρόσθετε νερό όλη τη μέρα.

5. Να είσαι ευγενικός με το προσωπικό του μπαρ

Χαμογέλασε και δώσε tips στους bartenders. Είναι κάτι πολύ ευγενικό! Επίσης, μπορείς να σταθείς δίπλα στο ταμείο όπου είναι πιθανότερο να κοιτάζεστε στα μάτια με το προσωπικό πίσω από τη μπάρα. Βασικό, μην παραγγείλεις ποτά με δύσκολη προετοιμασία, όπως ένα μοχίτο, όταν υπάρχει μεγάλη ουρά πίσω σου και μην φωνάζεις ποτέ, μην κάνεις χειρονομίες με τα χέρια για να σε δουν και μην τους κουνάς τα χαρτονομίσματα λες και μόνο εσύ πληρώνεις για τα ποτά σου. Αν πάλι θέλεις να πιες τσάμπα, πήγαινε ντυμένος Άγιος Βασίλης. Κανείς ποτέ δεν πλήρωσε το ποτό του ντυμένος ως Άγιος. Βασίλης.

6. Αντιμετώπισε το hangover

Αν ξυπνήσεις με πονοκέφαλο, το συκώτι σου διαμαρτύρεται και γενικά έχεις όλα εκείνα τα ενοχλητικά συμπτώματα του hangover, έχεις 2 επιλογές: είτε να πιεις πολύ νερό είτε -αν αυτό δεν λειτουργήσει, όπως είναι και το πιθανότερο- να φτιάξεις το “corpse reviver No 2”, το cocktail που δημιουργήθηκε το 1930 από τον θρυλικό bartender του Savoy, Harry Craddock που και νεκρούς ανασταίνει!

Για 1 cocktail θα χρειαστείς:

25ml gin

25ml Cointreau

25ml Lillet blanc

25ml χυμό λεμονιού

ελάχιστο αψέντι

Βάλε όλα τα υλικά σε shaker μαζί με πάγο, χτύπησε τα καλά και και σουρώσετε σε κολονάτο ποτήρι, πασπαλίζοντας με ξύσμα λεμονιού.

Πηγή: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook