Εξελίξεις στο νηπιαγωγείο Γραμβούσας μετά τις κινητοποιήσεις των γονέων | Στηρίζει την εκπαιδευτικό ο σύλλογος δασκάλων

Επέστρεψαν στο νηπιαγωγείο της Γραμβούσας οι μικροί μαθητές, καθώς μετά τις καταγγελίες των γονέων σε βάρος της εκπαιδευτικού που δημοσιοποίησε το zarpaenws.gr (ΕΔΩ) δρομολογήθηκαν εξελίξεις στην υπόθεση.

Ειδικότερα, οι γονείς ενημερώθηκαν ότι η εκπαιδευτικός βρίσκεται σε άδεια, η οποία έχει παραταθεί ενώ άτυπα, τους έχει καλλιεργηθεί η αίσθηση ότι η απομάκρυνσή της είναι οριστική. Το μάθημα γίνεται μέχρι τις 13:00 καθώς τα παιδιά έχει αναλάβει η νηπιαγωγός του ολοημέρου και η κατάσταση στο σχολείο έχει εξομαλυνθεί.

Πάντως, αυτό που διαμηνύουν είναι ότι δεν επιθυμούν μια πιθανή επιστροφή της προηγούμενης νηπιαγωγού ενώ ζητούν να καλυφθεί άμεσα και η θέση του ολοημέρου ώστε να μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Ο ΣΕΠΕ

Από τη μεριά του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κατηγορεί τους γονείς για ανθρωποφάγο διάθεση και στηρίζει την εκπαιδευτικό με γραπτή ανακοίνωση:

«Ο ΣΕΠΕ Χανίων παρακολουθεί με απογοήτευση και θυμό τα τεκταινόμενα στο Νηπιαγωγείο Γραμβουσας.

Το ότι ορισμένοι αποφάσισαν να υποκαταστήσουν τις παιδαγωγικές και διοικητικές διαδικασίες φωνάζοντας και καταγγέλοντας δεν σημαίνει ότι έχουν και το δίκιο με το μέρος τους.

Συνάδελφος εκπαιδευτικός βρέθηκε αντιμέτωπη με την ανθρωποφάγο διάθεση μερίδας των γονιών του Σχολείου , οι οποίοι επιχειρησαν με εκβιασμούς να επιβάλλουν την απομάκρυνση της τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου. Στην προσπάθειά τους παρέσυραν, όπως φαίνεται από την καταγγελία, και άλλους γονείς. Δεν έδωσαν το χρόνο ούτε την ευκαιρία, να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Δημοσιοποίησαν την καταγγελία τους δικάζοντας και καταδικάζοντας την εκπαιδευτικό , πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις θεσμικά και προχώρησαν σε κινητοποίηση για να εμποδίσουν την εκπαιδευτικό να πάει στο σχολείο, διδάσκοντας έτσι και τα παιδιά τους πως να λύνουν τα προβλήματα.

Η Δημοτική αρχή υπερβαίνοντας τα όρια των αρμοδιοτήτων της ενεπλάκη με απαράδεκτο τρόπο στην υπόθεση και εμφανίστηκε στην <<κινητοποίηση>> υιοθετώντας και ενθαρρύνοντας τέτοιες συμπεριφορές. Δεν έχουμε δει ποτέ έως τώρα τον κ. δήμαρχο να διεκδικεί καλύτερες συνθήκες μόρφωσης των παιδιών και να υπερασπίζει τη δημόσια δωρεάν παιδεία, όπως ζητάμε οι εκπαιδευτικοί. Δεν τον είδαμε ποτέ να διεκδικεί περισσότερους εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες στα σχολεία του δήμου του. Δεν τον είδαμε ποτέ να διεκδικεί χρηματοδότηση για τα σχολεία του δήμου του και να προβαίνει σε κινήσεις για την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτιρίων κλπ. Αντίθετα επέλεξε να ρίξει όλο το πολιτικό του βάρος στην υπόθεση «χαϊδεύοντας αυτιά» και απαιτώντας την κεφαλή της εκπαιδευτικού επί πίνακι. Άλλες θα έπρεπε να είναι οι προτεραιότητες του Δήμου. Δεν είναι δυνατόν η εκπαίδευση να διαμορφώνεται από λογικές πελατειακής εξυπηρέτησης.

Στηρίζουμε τη συνάδελφο η οποία υπέστη εργασιακή κακοποίηση και προσφέρουμε νομική κάλυψη για να χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο»

Την ανακοίνωση υπογράφουν για το ΔΣ, ο Πρόεδρος Τσαλαπάκης Αντώνης και ο Γενικός Γραμματέας, Πετράκης Νεκτάριος ενώ συνυπογράφουν το προεδρείο της συνέλευσης Σταυρούλα Ντανοπούλου Ντίνος Πασχούλας Δήμητρα Χαρώνη

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ