Εξελίξεις στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης του 19χρονου Γιάννη στα Χανιά

εξελίξεις-στην-υπόθεση-σεξουαλικής-κ-1454121

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr μια νέα ανατροπή δρομολογεί εξελίξεις στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης του 19χρονου Γιάννη, ο οποίος μετά την αποκάλυψη των κατ’ εξακολούθηση βιασμών του, φιλοξενείται σε ίδρυμα στα Χανιά.

Ειδικότερα, με προσωρινή διαταγή η δικαστική επιμέλεια του Γιάννη αφαιρείται από την Διοίκηση του ΠΑΜΕΑ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης και περνά στον σύλλογο προστασίας ΑΜΕΑ της περιοχής όπου κακοποιούταν το παιδί. 

Η πρόεδρος του συλλόγου, μιλώντας στο zarpanews.gr επιβεβαίωσε το γεγονός αλλά δεν θέλησε να κάνει επίσημη δήλωση, προαναγγέλλοντας εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποκάλυψη της κακοποίησης, δικαστικός συμπαραστάτης είχε οριστεί ο θείος του παιδιού, ο οποίος λίγο αργότερα αναγκάστηκε σε παραίτηση, καταγγέλλοντας απειλές σε βάρος τόσο του ίδιου, όσο και της οικογένειάς του.

CamScanner 11-22-2021 19.44

Στο αίτημα – δήλωση παραίτησής του, ο ίδιος επισημαίνει ότι «στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται πολλά άτομα από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή. Το χωριό αυτό είναι πολύ μικρό και γενικότερα η περιοχή είναι μια ιδιαίτερα κλειστή κοινωνία, με αποτέλεσμα να έχω γίνει στόχος εγώ και η οικογένειά μου, ιδιαίτερα από τις οικογένειες των εμπλεκομένων. Συγκεκριμένα, δεχόμαστε απειλές κατά της ζωής μας και της σωματικής μας ακεραιότητας, λόγω του ότι έχω εμφανιστεί ως ασπίδα του Γιάννη του οποίου έχω οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης ενώ ο τελευταίος φιλοξενείται στο κέντρο κοινωνικής πρόνοιας».

Στο ίδιο έγγραφο γίνεται αναφορά στη δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος «έτερων ατόμων εμπλεκόμενων, για τα ίδια αδικήματα από το Α.Τ. Πλατανιά, την οποία έχει εδώ και πλέον των δύο μηνών η Ασφάλεια Χανίων. Οι εμπλεκόμενοι στη δεύτερη δικογραφία είναι κατηγορούμενοι με ρίζες από το χωριό και μάλιστα ο ένας εξ αυτών είναι συγγενής εμένα και του συμπαραστατούμενου».

Ο δικαστικός συμπαραστάτης και θείος του Γιάννη, αφήνει αιχμές για καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δικογραφίας, η οποία από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια Χανίων, όπου -σύμφωνα με τον ίδιο- «λιμνάζει όλο αυτό το διάστημα», με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκτεθειμένος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο πατέρας του Γιάννη κατηγορείται για τα αδικήματα:

1) της συνέργειας σε βιασμό με σωματική βλάβη του ανήλικου και μετέπειτα ενήλικου, κατ’ εξακολούθηση τουλάχιστον 20 φορές

2) συνέργεια στην τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που δε συμπλήρωσε το 15° έτος της ηλικίας του, συμπλήρωσε δε όμως το 14° έτος της ηλικίας του, κατ’ εξακολούθηση

3) έκθεση προσώπου που ο δράστης το είχε υπό την προστασία του και που είχε υποχρέωση να το διατρέφει και να το περιθάλπει, κατ’ εξακολούθηση

4) βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη αδύναμων προσώπων και δη ανήλικου και μετ’ έπειτα ενήλικου, το οποίο βρισκόταν στην επιμέλεια και προστασία του δράστη, βάσει νόμου και πραγματικής κατάστασης αντιστοίχως, αλλά και συνοικούσε με τον δράστη, συνιστάμενη στη μεθοδευμένη πρόκληση, αφενός μεν, έντονου σωματικού πόνου και σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία, αφετέρου δε, ψυχικού πόνου, ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη, μέσω και της παρατεταμένης απομόνωσης του θύματος, κατ’ εξακολούθηση

5) παράνομη παρακράτηση κατ’ εξακολούθηση

6) παράνομη βία εις βάρος ανηλίκου και μετ’ έπειτα ενηλίκου, που, δεν μπορούσε όμως να υπερασπίσει τον εαυτό του, το οποίο βρίσκονταν υπό την επιμέλεια και προστασία του δράστη, βάσει νόμου και πραγματικής κατάσταση αντιστοίχως, αλλά και συνοικούσε με τον δράστη, κατ’ εξακολούθηση και

7) απειλή εναντίον του υιού του και ως άνω αναφερόμενου συμπαραστατούμενου, μαζί με τον… καταγόμενο επίσης από το χωριό * του Δήμου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook