Εξελίξεις στην υπόθεση άγριας δολοφονίας του Βρετανού στα Μάλια

εξελίξεις-στην-υπόθεση-άγριας-δολοφο-994787

Στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων, εκδικάστηκε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών δίκη που αφορά την φονική συμπλοκή στα Μάλια τον Ιούλιο του 2013.

Κατηγορούμενος ένας -ανήλικος τότε- άνδρας για απλή συνέργεια στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του βρετανού Tyrell Matthews-Burton.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο τότε ανήλικος, το 2013 ήταν 17 ετών, τέλεσε την πράξη που του αποδίδεται για συνεργεία στην ανθρωποκτονία και του επέβαλε πέντε έτη, τα οποία θα πρέπει να εκτίσει σε κατάστημα κράτησης καθώς πλέον είναι ενήλικας.

Ωστόσο η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη και πλέον η υπόθεση θα κριθεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Ο νεαρός δεν έδωσε το παρών στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ο οποίος αρνήθηκε σθεναρά τις κατηγορίες που βαραίνουν το πελάτη του.

Παρούσα στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων ήταν η μητέρα του όπως και η μητέρα και συγγενείς του άτυχου θύματος.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση έχει καταδικαστεί ως ο βασικός κατηγορούμενος ένας 26χρονος Βρετανός. Καταδικάστηκε σε δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη, δεν εμφανίστηκε ωστόσο στο δικαστήριο και η οικογένεια έχει ζητήσει την έκδοση του στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του.

Επίσης δύο ακόμα νεαροί Βρετανοί έχουν καταδικαστεί σε δέκα και επτά χρόνια κάθειρξη για άμεση και απλή συνέργεια αντίστοιχα, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, και έτσι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της έκδοσης ευρωπαϊκών ενταλμάτων.

Ως προς την απόφαση του δικαστηρίου Ανηλίκων, ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής κ. Γιάννης Κωνσταντουδάκης εξέφρασε την ικανοποίηση της μητέρας για την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο, αναγνωρίζοντας τον ενεργό ρόλο που είχε ο κατηγορούμενος, όπως ειπώθηκε. «Το δικαστήριο έκρινε ότι τα αναμορφωτικά μέτρα δεν είναι αρκετά για μια πράξη με τέτοια απαξία και γι’ αυτό επέβαλε εγκλεισμό. Είμαστε ικανοποιημένοι και περιμένουμε την έκδοση ενταλμάτων για τους υπόλοιπους».

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook