Εξελίξεις στα έργα μέσω ΣΔΙΤ στα Χανιά: Ζητούν εξαίρεση του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας

εξελίξεις-στα-έργα-μέσω-σδιτ-στα-χανιά-826507

Εξαίρεση της ανακατασκευής του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας από το έργο που θα πραγματοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ στα Χανιά και περιλαμβάνει την κατασκευή των 8 νέων σχολικών μονάδων, ζήτησε ο Δήμος Χανίων από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ.

Όπως ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, σε συνάντηση που έγινε στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Νίκο Ματζούφα μεταξύ του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και του Αντιδημάρχου Παιδείας Αντώνη Βαρδάκη, ζητήθηκε αν είναι δυνατή η εξαίρεση από τη συνολική χρηματοδότηση της ανακατασκευής του Πάρκου, αφού υπάρχει ήδη ένταξη του μέσω των σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΑ και ΣΒΑΚ).

Η σύμβαση για το έργο αναφέρει ότι μπορεί να απενταχθεί από τον σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση, μόνο η σύνδεση του Πάρκου με τον Δημοτικό Κήπο Χανίων, ενώ προέβαλλαν το επιχείρημα ότι θα γίνουν και αργότερα παρεμβάσεις σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν τα παραπάνω προγράμματα.

Παράλληλα ζητήθηκε και ο καθορισμός ειδικών συμβούλων στο συγκεκριμένο κομμάτι καθώς, θα χρειαστεί να υπάρχουν τεχνικός σύμβουλος, οικονομικός σύμβουλος και νομικός σύμβουλος, που θα διαχειριστούν, σε περίπτωση που δεν απενταχθεί η ανακατασκευή του Πάρκου από τα ΣΔΙΤ, τις όποιες μελλοντικές παρεμβάσεις προκύψουν για την κατάσταση στο κέντρο της πόλης.

Επικρότησε την προσπάθεια του Δήμου για την ολοκλήρωση των έργων μέσω ΣΔΙΤ, ο Άρης Παπαδογιάννης.

Πρέπει να προχωρήσει η Ένωση του Πάρκου με τον Δημοτικό Κήπο, γιαυτό είχαμε βάλει το έργο αυτό στη συνολική σύμβαση που θα γίνει με τον ανάδοχο, ανέφερε ο πρώην Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, σχετικά με τα όσα είχαν προβλεφθεί στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου.

Ενάντια στη λογική των ΣΔΙΤ κινήθηκαν οι επικεφαλής, κ. Βουρλάκης και κ. Ρίζος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook