Εξελίξεις για το ορφανοτροφείο – κολαστήριο της Αττικής: Ποινική δίωξη για κακοποίηση παιδιών σε 4 εργαζόμενους

εξελίξεις-για-το-ορφανοτροφείο-κολα-1448345

Καταιγιστικές εξελίξεις προκύπτουν για την υπόθεση του ορφανοτροφείου – κολαστηρίου της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, για το θέμα του κολαστηρίου – το οποίο είχε αναδειχθεί μετά από μηνυτήρια αναφορά για κακοποίηση παιδιών που είχε καταθέσει η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ασκήθηκαν πλέον ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος 4 υπαλλήλων του ιδρύματος.

Η ποινική δίωξη αφορά τη «σωματική βλάβη από δράστη ο οποίος εργάζεται σε φορέα παροχής κοινωνικής έρευνας σε βάρος προσώπου που δέχεται τις υπηρεσίες του φορέα αυτού, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και απειλή σε βάρος ανηλίκων, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».

Καταγγελίες – σοκ για το ορφανοτροφείο

Στη μηνυτήρια αναφορά επισημαίνονται συγκλονιστικά στοιχεία. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν περιγραφές για αγόρια ηλικίας 7 έως 11 ετών που εξαναγκάζονταν σε ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ τους, με το προσωπικό του ιδρύματος να παρακολουθεί αυτές τις πράξεις. Άλλες αναφορές, τις οποίες περιέλαβε στον φάκελο που κατέθεσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, έκαναν λόγο και για σωματική βία προς ανηλίκους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεύθυνη του ορφανοτροφείου – κολαστηρίου έστειλε εξώδικο στην Υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου κάνοντας λόγο για «ανεπιβεβαίωτες καταγγελίες».

Πηγή:iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook