Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης αναβολικών – Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ τα κέρδη

εξαρθρώθηκε-διεθνές-κύκλωμα-διακίνη-1338104

Διάνα έκαναν οι ελληνικές διωκτικές αρχές. Μετά από οργανωμένη επιχείρηση «ξεδόντιασαν» μεγάλη εγκληματική οργάνωση που διακινούσε απαγορευμένα φαρμακευτικά χάπια και αναβολικά και στη συνέχεια τα εξήγαγε σε χώρες του εξωτερικού.

Άνδρες και γυναίκες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς (49χρονος άνδρας και 38χρονη γυναίκα) και έναν 63χρονο Έλληνα, ως εμπλεκόμενα μέλη της οργάνωσης.

Τους συνέλαβαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (13.12.2021) στις περιοχές Αμαρουσίου, Χαλανδρίου και Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα παράνομα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 2 εκατ. ευρώ!

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αναγκαίων ρυθμίσεων για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ.

Επιπλέον ο 49χρονος κατηγορείται για πλαστογραφία πιστοποιητικών. Συγκατηγορούμενος των συλληφθέντων, είναι και ένας 3ος αλλοδαπός, ο οποίος αναζητείται.

Πώς έγινε η εξάρθρωση

Για να περαστούν χειροπέδες στην εγκληματική οργάνωση αναπτύχθηκε συνεργασία με την H.S.I. ( Homeland Security Investigation) της Πρεσβείας των Η.Π.Α. και υπήρξε συνδρομή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, του Τμήματος Ναρκωτικών του Τελωνείου Αερολιμένα Αθηνών, του Τμήματος Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. και του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας.

Επιπρόσθετα, ήδη έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες με τις χώρες εισαγωγής και εξαγωγής των απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και αναβολικών.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφοριών και πολυήμερη έρευνα, αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή, με τη μέθοδο της αποστολής δεμάτων από τις χώρες της Ιταλίας, Κροατίας, Πορτογαλίας, Σλοβενίας, Σερβίας και Σλοβακίας, απαγορευμένων φαρμακευτικών δισκίων και αναβολικών, καθώς και στην αποθήκευση, τη συσκευασία και στη συνέχεια στην εξαγωγή των ανωτέρω ποσοτήτων σε χώρες του εξωτερικού, και κυρίως προς Η.Π.Α., Καναδά, Νορβηγία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελβετία, με σκοπό την αποκόμιση σημαντικών παράνομων εσόδων.

Όπως εξακριβώθηκε η οργάνωση είχε ιεραρχική δομή και τα μέλη της διακριτούς ρόλους και ειδικότερα:

-Ο αναζητούμενος αλλοδαπός, ήταν ο «αρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης, υπεύθυνος για την ανεύρεση των ναρκωτικών και αναβολικών ουσιών και για το συντονισμό της διακίνησης – εξαγωγής αυτών,

-Ο 49χρονος αλλοδαπός, ήταν ο υπεύθυνος για την παραλαβή των ναρκωτικών και αναβολικών ουσιών, που αποστέλλονταν από χώρες του εξωτερικού, για την αποθήκευση και τη συσκευασία αυτών, καθώς επίσης και για την αποστολή, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, σε άλλες χώρες του εξωτερικού,

-Ο 63χρονος Έλληνας, δρούσε ως προμηθευτής συγκεκριμένων ποσοτήτων ναρκωτικών χαπιών, λόγω μη εύρεσης αυτών στο εξωτερικό, άνευ νομίμων παραστατικών και

-Η 38χρονη γυναίκα, ήταν η υπεύθυνη για την αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών.

Επισημαίνεται η διακίνηση μεγάλης γκάμας παρανόμων ουσιών και αναβολικών, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων με:

-Τη χρήση ψευδών διευθύνσεων παραλήπτη / αποστολέα,

-Τη χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας, για την παραλαβή / παράδοση των δεμάτων, από τα διάφορα υποκαταστήματα ταχυμεταφορών,

-Τη χρησιμοποίηση διαφορετικών εταιρειών ταχυμεταφορών,

-Την εκμετάλλευση νόμιμου φαρμακείου για την εύρεση φαρμακευτικών δισκίων από το εξωτερικό και τη χρήση συσκευαστηρίου, για τη συσκευασία των προς αποστολή παράνομων ουσιών.

Από τις έρευνες σε σπίτια και φαρμακείο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-844.186 απαγορευμένα φαρμακευτικά χάπια,

-87.335 αναβολικά χάπια,

-19.670 άγνωστης σύστασης χάπια,

-91 φιαλίδια με ναρκωτική ουσία,

-181 φιαλίδια με αναβολική ουσία,

-152 φιαλίδια με άγνωστη ουσία,

-40 αμπούλες με ναρκωτική ουσία,

-715 αμπούλες με αναβολική ουσία,

-3 μεταλλικά δοχεία με ναρκωτική ουσία,

-5.577 τζελ,

-το χρηματικό ποσό των 5.310 ευρώ,

-Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,

-2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

-6 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

-2 laptop,

-3 πλαστά δελτία ταυτότητας,

-συσκευή εκκένωσης αέρα και σφραγίδα.

Όπως τονίζει η ΕΛ.ΑΣ., από τη μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή, τον διεθνικό χαρακτήρα, την επί 2ετία δράση τους, την εκμετάλλευση της κατάστασης λόγω της πανδημίας COVID-19 και τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών, προκύπτει η κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής, που εξασφάλιζε την αδιάλειπτη δράση τους, με σκοπό τη διακίνηση παράνομων ουσιών και αναβολικών και αποκόμιση παρανόμων εσόδων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook