Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης εξόδου αλλοδαπών – Ο εγκέφαλος είχε διαπράξει ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην Ελλάδα

εξάρθρωση-κυκλώματος-παράνομης-εξόδ-1293372

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, εγκληματικό κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στη διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μας προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών, αναφορικά με τη δράση κυκλώματος στο χώρο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, συστήθηκε από την συγκεκριμένη Υπηρεσία ειδική ομάδα αστυνομικών με σκοπό την αποδόμηση του κυκλώματος.

Οι συλλήψεις

Οι συλλήψεις έγιναν τα ξημερώματα της Τετάρτης, 24.11.2021, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και σε διάφορα σπίτια στην Αθήνα.

«Χειροπέδες» πέρασαν οι αστυνομικοί σε έξι αλλοδαπούς, μέλη του κυκλώματος, ηλικίας 57, 27, 26, 26, 24 και 26 ετών. Συνελήφθη επίσης ένας 39χρονος αλλοδαπός για παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης, και πλαστογραφία.

Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος έχει ένα παρελθόν γεμάτο φρίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, πάντως, ως εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται ένας άνδρας που έχει υπογράψει ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα στα ελληνικά χρονικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο άνδρας αυτός φέρεται να είναι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας του 52χρονου Αλέξανδρου Πέτση, πίσω στο 2002.

Για την ακρίβεια δεν μιλάμε απλά για δολοφονία. Ο άνδρας αυτός είχε σκοτώσει και τεμαχίσει τον 52χρονο, πετώντας μέλη του σώματός του κατά μήκος της παραλιακής.

Πιο αναλυτικά, οι έρευνες είχαν ξεκινήσει στις 12 Ιουλίου, όταν σε χωματόδρομο της Σαρωνίδας βρέθηκε μέσα σε σακούλες απορριμμάτων ένα πτώμα, τεμαχισμένο σε δύο μέρη, σε κατάσταση αποσύνθεσης και χωρίς το κεφάλι.

Συνδυάζοντας τα στοιχεία που κατάφεραν να συγκεντρώσουν από το πτώμα με τους φακέλους εξαφανισθέντων τους τελευταίους μήνες ατόμων και έπειτα από εργαστηριακές εξετάσεις DNA, οι αστυνομικοί εντόπισαν την ταυτότητα του θύματος.

Η τραγουδίστρια και η ερωτική αντιζηλία που οδήγησε στο στυγερό έγκλημα

Ο 52χρονος είχε εξαφανισθεί στα τέλη Μαΐου και τα μέλη της οικογένειάς του είχαν δηλώσει την εξαφάνιση στο Τμήμα Εξαρχείων στις 7 Ιουνίου. Όπως είχε προκύψει από τις έρευνες, το θύμα βρισκόταν τα τελευταία χρόνια σε διάσταση με τη σύζυγό του, με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά και διατηρούσε σχέσεις με γνωστή τραγουδίστρια.

Οι υποψίες των αστυνομικών στράφηκαν στον συγκεκριμένο άνδρα, τον εγκέφαλο του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών σχεδόν 20 χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα, ο οποίος ήταν φίλος της τραγουδίστριας και γνωστός του Πέτση.

Αφού τέθηκε υπό παρακολούθηση, «έσπασε» τελικά ενώπιον της αστυνομίας και ομολόγησε ότι αυτός ήταν ο δράστης της δολοφονίας του Πέτση, λέγοντας -σύμφωνα και με δημοσιεύματα της εποχής- πως προέβη σε αυτή την πράξη για λόγους ερωτικής αντιζηλίας, καθώς επιθυμούσε να συνάψει ο ίδιος δεσμό με την τραγουδίστρια.

Είπε ότι είχε επισκεφθεί το θύμα στο σπίτι της τραγουδίστριας τα ξημερώματα της 26ης Μαΐου του 2002 και η συνάντησή τους κατέληξε σε διαπληκτισμό και συμπλοκή, στη διάρκεια της οποίας σκότωσε τον Πέτση με μπαλτά και στη συνέχεια τεμάχισε το πτώμα με μαχαίρι, αποκόβοντας το κεφάλι και τεμαχίζοντας στα δύο τον κορμό. Για να μην προδοθεί, καθάρισε επιμελώς το διαμέρισμα και τοποθέτησε το πτώμα σε τρεις σακούλες σκουπιδιών. Πέταξε τις δύο στη Σαρωνίδα και την τρίτη, που περιείχε το κεφάλι, σε θαμνώδη περιοχή της Κερατέας.

Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Στα του… σήμερα και όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών αναλάμβανε τη διευκόλυνση εξόδου του εκάστοτε αλλοδαπού, υποστηρίζοντας όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την κατάρτιση πλαστών εγγράφων για τον ίδιο ή την ανεύρεση γνησίου εγγράφου ατόμου που προσομοιάζει με το υπό διακίνηση άτομο (μέθοδος look alike ), τη μεταφορά του στον χώρου του Αερολιμένα και την υποστήριξη αυτού σε όλα τα επίπεδα ελέγχων εντός του Αερολιμένα με τη χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων, μέχρι την επιβίβαση του στο αεροσκάφος.

Οι αλλοδαποί, για τις παραπάνω «υπηρεσίες», κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, με μεταφορά χρημάτων με τη μέθοδο « Hawala », αποφεύγοντας δηλαδή τη μεσολάβηση τραπεζικών ιδρυμάτων.

Το κύκλωμα είχε διακριτούς ρόλους και δρούσε με επαγγελματική μεθοδικότητα. Ο 24χρονος αλλοδαπός ήταν ο αρχηγός του κυκλώματος και μέσω γνωστής πλατφόρμας μηνυμάτων καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη.

Οι 57χρονος, ο 27χρονος και ένας εκ των 26χρονων εξασφάλιζαν τη μεταφορά των υπό διακίνηση αλλοδαπών στον Αερολιμένα, την παράδοση των απαραίτητων εγγράφων και τη καθοδήγηση των αλλοδαπών για τη διέλευση τους στα διάφορα σημεία ελέγχων.

Καθοριστικός ήταν και ο ρόλος του έτερου 26χρονου στην αποθήκευση των ταξιδιωτικών εγγράφων, στις οικίες που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι κινείτο με ηλεκτρικό πατίνι, εκμεταλλευόμενος την ευελιξία που παρέχει το συγκεκριμένο μέσο.

Από τις έρευνες στις συσχετιζόμενες οικίες βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 8 διαβατήρια διαφόρων χωρών,
  • 6 δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών,
  • 3 άδειες διαμονής,
  • 24 άδειες ικανότητας οδήγησης διαφόρων χωρών,
  • 94 ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών,
  • Visa ,
  • δελτίο αιτήσαντος ασύλου,
  • 10 κάρτες επιβίβασης,
  • 54 φωτογραφίες για δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο,
  • αυτοκίνητο,
  • ηλεκτρικό πατίνι,
  • πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και
  • το χρηματικό ποσό των -4.200- ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook