Εξαπατούσε τα θύματα με την ομορφιά και την πειθώ της – Πώς δρούσε 25χρονη σε νοσοκομείο της Κρήτης

Διαστάσεις… ντόμινο αποκτούν τις τελευταίες ώρες οι αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση της 25χρονης απασχολούμενης σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου σύμφωνα με καταγγελίες εξαπατούσε ασθενείς.

Η 25χρονη, που δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου φέρεται σε κάποιους να έταζε διορισμούς είτε σε κάποιες υψηλόβαθμες θέσεις, είτε στην Αστυνομία είτε στο ΕΚΑΒ, και σε άλλους επιδόματα, όλα φυσικά με το αζημίωτο.

Όπως κατήγγειλαν στο zarpanews.gr δύο γυναίκες από το Ηράκλειο, η πρωταγωνίστρια της υπόθεσης, σε βάρος της οποίας έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Ασφάλεια Ηρακλείου για τις κατηγορίες της απάτης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα και της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, φέρεται να παρίστανε την ιδιαιτέρα Διευθυντή  Κλινικής του νοσοκομείου.

“Κυκλοφορούσε σαν «κυρία» σε γραφεία γιατρών με λευκή ιατρική στολή, καρτελάκι στο πέτο με όνομα και φωτογραφία, είχε ελεύθερη πρόσβαση οποιαδήποτε ώρα σε φακέλους με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ασθενών, σφραγίδες, έγγραφα και γενικά «έλυνε και έδενε» στο νοσοκομείο, χωρίς να μπορεί να της μιλήσει κανείς” υποστήριξε στο zarpanews.gr μία από τις ασθενείς που είχε νοσηλευτεί στην κλινική.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ασφάλειας Ηρακλείου όμως, η νεαρή που παρίστανε τη γιατρό, στην πραγματικότητα ούτε τον… όρκο του Ιπποκράτη είχε δώσει, ούτε άνηκε στο προσωπικό του νοσοκομείου. Ωστόσο, φέρεται να απασχολούνταν στο νοσοκομείο αμισθί ως εθελόντρια από το 2014.

“Συστήνονταν σε ασθενείς και συγγενείς ως ιδιαίτερα του διευθυντή της κλινικής, έμπαινε ανενόχλητη στις επισκέψεις, έκλεινε ραντεβού και έπαιρνε τα ιστορικά από τους ασθενείς. Με δήθεν υψηλές διασυνδέσεις και “κονέ”, έταζε στον κόσμο «λαγούς με πετραχήλια». Δήλωνε ως όνομα το Μ.Π «Βιονευρολόγος», αλλά από ότι έμαθα δεν ήταν αυτό το πραγματικό της όνομα και κυκλοφορούσε με πλαστές ταυτότητες” κατήγγειλε στο zarpanews ένα από τα παρ’ ολίγον θύματα της 25χρονης.

Και λέμε παρ’ ολίγον, γιατί σύμφωνα με άλλη καταγγελία υπήρξαν αρκετοί ασθενείς που εξαπατήθηκαν και έχασαν χρήματά τους. Όπως ισχυρίζονται, η γυναίκα με το ψεύτικο όνομα, χρησιμοποιώντας ως όπλα την εξωτερική της εμφάνιση και την φοβερή πειθώ, έστηνε κομπίνες που δεν της χωράει ο απλός νους.

«Ο γιος μου νοσηλεύτηκε λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας στην κλινική την ίδια περίοδο που εγχειρίστηκα και εγώ» δήλωσε στο zarpanews.gr μια μητέρα. «Αρχικά τον πλησίασε πουλώντας του έρωτες και μολονότι δεν «μάσησε» από το φλερτ της, όντας ψυχολογικά ευάλωτος και άνεργος, δυστυχώς την πίστεψε, που του έταξε ότι μπορεί να τον διορίσει στο ΕΚΑΒ. Έβαλε λοιπόν το παιδί μου να ξε-ασφαλιστεί από το ΙΚΑ όπου δούλευε, γιατί τάχα έπρεπε να φαίνεται άνεργος για να προσληφθεί στο ΕΚΑΒ.

Είχε στην κατοχή της επίσημα έγγραφα του ΕΚΑΒ, σφραγίδες του νοσοκομείου και έβαζε το γιο μου να τα υπογράφει για να τα στείλει, δήθεν, η ίδια στη συνέχεια, μιας και εκείνος νοσηλευόταν. Έπειτα του έλεγε, θα πας σε αυτόν τον δικό μου να πιάσεις δουλειά. Σε ερώτηση του γιου μου, πως θα δουλέψω αφού είμαι χειρουργημένος, ισχυρίζονταν πως θα βάλει στη βάρδια του να δουλέψει ο… πατέρας της, είτε άλλοι φίλοι της που θα την εξυπηρετούσαν, μέχρι να μπορούσε να εργαστεί. Γενικά έκανε κουμάντο στα πάντα, έλεγε ότι πίσω της είχε πολύ κόσμο…”

Ωστόσο, η δράση της “μαϊμού”-γιατρού δεν σταμάτησε εκεί, αφού απαγόρευσε από το παιδί να περάσει από το ΚΕΠΑ για να πάρει ένα επίδομα, με πρόφαση ότι για να τον πάρουν στο ΕΚΑΒ δεν πρέπει να φαίνεται ότι είναι ασθενής. Με αποτέλεσμα το θύμα να χάσει και αυτά τα λιγοστά χρήματα, που δικαιούνταν και τα είχε τόσο ανάγκη. “Όλη αυτή η ιστορία για 6 μήνες σε κατάθλιψη το παιδί μου, το οποίο όντας πλέον άνεργος, κάθε που χτύπαγε το τηλέφωνο ή άκουγε σειρήνα του ΕΚΑΒ με ρωτούσε μήπως τον ζήτησαν από το ΕΚΑΒ για να πάει να πιάσει δουλειά…” τόνισε με λυγμούς στο zarpanews.gr η X.O, για το γιο της.

 

Άλλη περίπτωση…

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ τουλάχιστον 6 άτομα φαίνεται να εξαπατήθηκαν αυτό το διάστημα από την 25χρονη «μετρ του μπλα μπλα». Χάρις σε αυτή την ικανότητα,  φέρεται να πήρε 1200 ευρώ για να βάλει το γιο μιας άλλης γυναίκας στην Αστυνομία. Μάλιστα μέσα στον ενθουσιασμό του ο γιος της είπε και σε άλλους γνωστούς πως μπορούσε να τους διορίσει με το αντίστοιχο χρηματικό αντάλλαγμα. Όταν εκείνοι κατάλαβαν πως επρόκειτο για απάτη, απειλούσαν ακόμη και το παιδί της, ότι “στήσανε μαζί τη δουλειά” για να τους φάνε τα χρήματα και ότι θα του έκαναν κακό.

Έτσι η γυναίκα για να προστατεύσει το παιδί της, πήγε στην Ασφάλεια και κατέθεσε μήνυση εναντίον της 25χρονης, η όποια την απείλησε ότι θα “τους καταστρέψει, ότι θα τους κάψει” και χίλια δυο άλλα.

“Έπαιζε την ερωτευμένη σε όλους…” 

Υπήρξαν όμως και κάποιοι που… έπεσαν με τα μπούνια στον έρωτά της νεαρής “ιατρού” και χτυπημένοι από τα βέλη του φτερωτού Θεού, άκουγαν σαν “υπνωτισμένοι” τα “φούμαρα” τους πουλούσε. Όπως ένας δόκιμος στο στρατό, ο οποίος με την υπόσχεση ότι ένας θείος της εθελόντριας θα μεσολαβήσει για να βρει μια πολύ καλή δουλειά, πήρε αναβολή και έχασε ό,τι είχε κερδίσει με τον ιδρώτα του. Όταν όμως κατάλαβε ότι τον εξαπάτησε, έτρεχε σε ψυχολόγο, για να ξεπεράσει την ερωτική απογοήτευση.

«Όλο το νοσοκομείο ήταν δικό της! Όλους τους γιατρούς τους είχε στο τσεπάκι της, τους κράταγε με ερωτικά κίνητρα. Είναι αδίστακτη και δεν υπολογίζει τίποτα για να πετύχει το σκοπό της και πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά γιατί έχει πάρει πολύ κόσμο “στο λαιμό της”. Αν δε σεβόμουν τους άλλους γιατρούς, που είναι αξιόλογοι επιστήμονες και άνθρωποι με ήθος, θα πήγαινα μέσα στα γραφεία να την ξεμαλλιάσω και να την πλακώσω στα χαστούκια…» ξεσπάει στο zarpanews.gr μια από τις καταγγέλλουσες που έχασε ευτυχώς μόνο 300 ευρώ, όταν πέρυσι τον Οκτώβριο, έδωσε στην φερόμενη ως «Βιολόγο» χρήματα για να πληρώσει για την αγορά ενός κηδεμόνα, αλλά η νεαρή, αντί να τα δώσει εκεί που έπρεπε, τα τσέπωσε.

Τυχερή στην ατυχία της, στάθηκε μια άλλη άνεργη γυναίκα, την οποία η 25χρονη προσπάθησε να πείσει ότι με κάποιο χρηματικό αντάλλαγμα θα μπορούσε να της βγάλει για κάποιο διάστημα ένα επίδομα.

«Ήμουν χειρουργημένη και μένοντας ένα χρόνο στο νοσοκομείο, δεν μπορούσα να κουνηθώ με αποτέλεσμα να μην μπορώ να δουλέψω. Παρόλα αυτά με πίεζε, μου έστελνε μηνύματα, με ρωτούσε για τα περιουσιακά μου στοιχεία κ.α. για να μου βγάλει και καλά παράβολα. Κάποια στιγμή βέβαια κατάλαβα ότι είναι μυθομανής και φαντασμένη, αλλά πότε δεν μπορούσα να φανταστώ σε αυτό το βαθμό…» υποστήριξε στο zarpanews.gr η καταγγέλλουσα, που μάλιστα, όπως υποστηρίζει,  έστειλε όλα τα μηνύματα στον διευθυντή της κλινικής μαζί με τα… συγχαρητήρια για την «ιδιαίτερα» του, αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Δεν αποκλείεται όμως στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται τόσο σε ποινικό, όσο και σε πειθαρχικό επίπεδο, να κληθούν κάποια στιγμή για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση.

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Παρίστανε την γιατρό και την ιδιαιτέρα διευθυντή κλινικής και κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτα ;
    Γιατί εάν πραγματικά είναι έτσι – λέμε τώρα ιστορίες για αγρίους – από τι νοσούν όλοι όσοι εργάζονται στο Νοσοκομείο ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ