Έξαλλοι οι φαρμακοποιοί με τα τεστ – Δείτε την εμπιστευτική επιστολή στον υπουργό Υγείας

έξαλλοι-οι-φαρμακοποιοί-με-τα-τεστ-δε-1146921

Εντελώς στο πόδι και χωρίς την παραμικρή προετοιμασία φαίνεται να είναι η κυβερνητική εξαγγελία για τα ατομικά τεστ για τον κορονοϊού, που (υποτίθεται ότι) θα διενεργούνται στα φαρμακεία όλης της χώρας και μάλιστα δωρεάν!

Οι φαρμακοποιοί δήλωσαν παντελή άγνοια για ένα τόσο σοβαρό και δύσκολο στην υλοποίηση του σχέδιο.

Όπως τονίζουν, φανερά ενοχλημένοι, οι εκπρόσωποι του κανείς δεν τους ενημέρωσε, πολύ δε περισσότερο να τους ζήτησε τη γνώμη και τη συνδρομή τους ώστε η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να στεφθεί από επιτυχία!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν ότι ο χώρος των φαρμακοποιών κυριαρχείται από συνδικαλιστές που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία και θα ήθελαν με χαρά να βοηθήσουν στο σχεδιασμό ενός τέτοιου σχεδίου και κυριαρχούνται από εκνευρισμό όταν συνειδητοποιούν ότι η κυβέρνηση δεν τους υπολογίζει καν!

Χαρακτηριστικό είναι το απόλυτα ειρωνικό ύφος που χρησιμοποιεί, σε εμπιστευτική επιστολή της προς τον υπουργό και υφυπουργό υγείας, η Ομοσπονδία των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας, ο φορέας δηλαδή ο οποίος, σε φυσιολογικές συνθήκες, θα πρέπει να προμηθευτεί τα εκατομμύρια των τεστ και να φροντίσει για τη διανομή τους στα φαρμακεία όλης της χώρας!

«Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την έκπληξη και τον αιφνιδιασμό μας», αναγράφεται στην επιστολή, στην οποία τονίζεται στη συνέχεια:

«Δεδομένου όμως ότι καμία στιγμή δεν ενημερωθήκαμε για την πανελλαδική διάθεση των τεστ και δεν κληθήκαμε να συνεισφέρουμε με τις απόψεις μας αντιλαμβανόμαστε ότι έχετε εναλλακτικές πηγές και έχετε βρει τις λύσεις και τις απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα και έχετε ολοκληρώσει την προετοιμασία και την επιτυχία και το λειτουργικό πλάνο αυτού του σημαντικού εγχειρήματος».

Το κλείσιμο όμως αυτής της επιστολής ξεχειλίζει από ειρωνεία:

«Επειδή αναγνωρίζουμε την κρισιμότητα της προσπάθειας αυτής για τον έλεγχο της Πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία!»

Οι Φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης

Σε ανακοίνωση του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τονίζει ότι “η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, αιφνιδιάζοντας τον κλάδο, καθώς δεν είχε προηγηθεί απολύτως καμία ενημέρωση ούτε από επίσημα κυβερνητικά χείλη ούτε από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των φαρμακοποιών“!

Σύμφωνα με τον ΦΣΘ, η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αναστάτωση, καθώς οι φαρμακοποιοί καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα και να λύσουν απορίες των πολιτών για τη διαδικασία διάθεσης των εν λόγω tests, κάτι που και οι ίδιοι αγνοούν, αφού η πολιτεία δεν φρόντισε ούτε να συζητήσει μαζί τους ούτε καν να τους ενημερώσει για το σχέδιό της. “Πρωταρχική σημασία για μας έχει η διασφάλιση της υγείας τόσο των συναδέλφων μας που μπορεί να έρθουν σε επαφή με θετικό κρούσμα του SARS-CoV-2 και πώς επιτυγχάνεται αυτή μέσω της όλης διαδικασίας, όσο και των πολιτών που εξυπηρετούνται στα φαρμακεία και, προφανώς, ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Επιπλέον, ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός πώς ξαφνικά η πολιτεία προχώρησε σε αλλαγή στρατηγικής, επιτρέποντας τη διάθεση των rapid tests από τα φαρμακεία, όταν επί σχεδόν ένα χρόνο απαγόρευε κάτι τέτοιο δια Νόμου”, σημειώνει ο ΦΣΘ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

“Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι οι φαρμακοποιοί, από την πρώτη μέρα της πανδημίας, λειτουργούμε τα φαρμακεία μας 24 ώρες το 24ωρο για να εξυπηρετούμε τους ασθενείς συμπολίτες μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Επιπλέον, αξιοποιώντας τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε οικοδομήσει με τους ασθενείς μας, σταθήκαμε πάντα στο πλευρό της πολιτείας, όταν αυτό μας ζητήθηκε, συμβάλλοντας στη στήριξη των μέτρων προστασίας και της αναγκαιότητας του εμβολιασμού ώστε να βγει η χώρα μας από τον εφιάλτη της πανδημίας. Και είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να το κάνουμε, υπό την προϋπόθεση ότι η πολιτεία δεν θα λαμβάνει αποφάσεις εν αγνοία μας, κάνοντας κοινωνική πολιτική στις πλάτες μας”.

Πηγή: newsique.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook