Εξαιρούμενες απο την κρατική δακοκτονία περιοχές στα Χανιά – Η δακοκτονία θα γίνει απο τους παραγωγούς

εξαιρούμενες-απο-την-κρατική-δακοκτο-1720169

Σε ανακοίνωσή της η Αντιπεριφέρεια Χανιων αναφέρει: «εν όψει της έναρξης περιόδου δακοκτονίας έτους 2023 και όσον αφορά στις περιοχές που δεν εφαρμόζονται τα μέτρα του προγράμματος, από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι:

Εξαιρουμενες με αποφασεις τους

Οι περιοχές στις οποίες δεν θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα δακοκτονίας λόγω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του οικείου Δήμου είναι:

1. Δήμος Κισσάμου α) Δημοτική Ενότητα Ιναχωρίου: Οικισμός Μελισσιάς της Τ.Κ. Κάμπου, Τ.Κ. Στροβλών. β) Δημοτική Ενότητα Μηθύμνης : Τ.Κ. Σασσάλου

2. Δήμος Πλατανιά α) Δημοτική Ενότητα Βουκολιών: Οικισμοί Κεφάλας (Άνω και Κάτω Κεφάλας) και Φωτακάδω της Τ.Κ. Βουκολιών, Οικισμός Μεσαυλίων της Τ.Κ. Κακοπέτρου β) Δημοτική Ενότητα Μουσούρων: Τ.Κ. Κουφού, Τ.Κ. Ορθουνίου, Τ.Κ. Ψαθογιάννου, γ) Δημοτική Ενότητα Πλατανιά: Τ.Κ. Μανωλιόπουλου και Οικισμός Λίμνη της Τ.Κ. Ζουνακίου

3. Δήμος Χανίων: Τ.Κ. Αγυιάς.

Εξαιρούμενες λογω μη αναδόχου

Πέρα των ως άνω δακοκτονία δεν θα πραγματοποιηθεί και στις Δ.Κ. Χανίων και Σούδας και Τ.Κ. Απτέρων, Τσικαλαριών, Αρωνίου και Κουνουπιδιανών του Δήμου Χανίων καθώς δεν βρέθηκε ανάδοχος για την πραγματοποίηση των δολωματικών ψεκασμών και στις δύο διαγωνιστικές διαδικασίες της Περιφέρειας Κρήτης.

Εξαιρούμενες λογω ακαρπίας

Σε διαδικασία εξαίρεσης από το πρόγραμμα είναι και οι Τ.Κ. Σούγιας, οι οικισμοί Παλαιόχωρας, Βληθιά και Ανύδρων της τοπικής κοινότητας Παλαιόχωρας του Δήμου Καντάνου Σελίνου και Κάμπου και Αμυγδαλοκεφαλίου του Δήμου Κισσάμου λόγω ακαρπίας, χωρίς όμως να έχει βγει ακόμη η σχετική απόφαση.

Στις περιοχές αυτές, οι παραγωγοί θα πρέπει να προχωρήσουν στην αντιμετώπιση του δάκου με δικά τους μέσα.

Οι ιδιωτικές επεμβάσεις πρέπει να γίνονται πάντα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και ακολουθώντας τα αναγραφόμενα στην ετικέτα των χρησιμοποιούμενων εντομοκτόνων και την σχετική νομοθεσία που αφορά στην χρήση γεωργικών φαρμάκων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook