Eξαιρετική η εμφάνιση και οι επιτυχίες του Γ.Σ. «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

eξαιρετική-η-εμφάνιση-και-οι-επιτυχίες-1084514

Με γεμάτες τις αποσκευές μετάλλια, διακρίσεις και εμπειρίες επιστρέφει από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 η αποστολή του ΓΣ «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο διεξήχθη στα Γιάννενα 1-2 Αυγούστου 2020.

Η συλλογή μεταλλίων του Συλλόγου εμπλουτίστηκε με τέσσερα (4) μετάλλια – δύο χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο – εκ των οποίων τα τρία κατακτήθηκαν από αγόρια και το ένα από κορίτσι- με τις ρίψεις να πρωταγωνιστούν για μια ακόμη φορά. Τα παραπάνω μετάλλια πέρα από την ατομική διάκριση των αθλητών/τριων αποτελούν και την επιβράβευση των προσπαθειών αυτών των νεαρών αθλητών και προπονητών τους σε μία πολύ ιδιαίτερη όπως η φετινή χρονιά και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Οι προηγούμενοι μήνες υπήρξαν πρωτόγνωροι για όλους τους εμπλεκόμενους καθώς υπήρχε ελλειπής προετοιμασία όλων των αθλητών ενώ η διοργάνωση και η συμμετοχή στους αγώνες ήταν ακόμα πιο δύσκολη.

Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω οι πιο σημαντικές αλλαγές λόγω COVID-19 και πόσο αυτές επηρέασαν την ψυχολογία και τις επιδόσεις των αθλητών/τριων.

Αρχικά η Ομοσπονδία αποφάσισε ειδικά για λόγους ασφάλειας τόσο των αθλητών/προπονητών όσο και του κοινού να περιορίσει στο minimum το αγωνιστικό της πρόγραμμά διοργανώνοντας μόνο τον βασικό κορμό των Πανελληνίων αγώνων όλων των κατηγοριών με περιορισμένη συμμετοχή αθλητών οι οποίοι θα κέρδιζαν την πρόκρισή τους μέσα από τα διασυλλογικά πρωταθλήματα που προηγήθηκαν.

Πρακτικά αυτό σήμαινε ότι για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 προκρίθηκαν οι 12 καλύτεροι ανά αγώνισμα βάσει των αποτελεσμάτων των διασυλλογικών και φυσικά ο Γ.Σ. «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε πολύ ηχηρή παρουσία.

Επίσης η ιδιαιτερότητα της χρονιάς φάνηκε και σε όσους εμπλεκόμενους παρακολούθησαν τους αγώνες όπου διαπίστωσαν ότι οι δρόμοι ταχύτητας διεξήχθησαν αφήνοντας ένα διάδρομο κενό ανάμεσα στους αθλητές, τους άλτες να έχουν προσωπικά καλύμματα των στρωμάτων ή να γίνεται απολύμανση των στρωμάτων του ύψους και του επί κοντώ, ενώ οι δρομείς αντοχής έτρεχαν έχοντας απαραιτήτως μαζί τους ιατρική βεβαίωση ότι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Και το σπουδαιότερο οι αγώνες φέτος έγιναν χωρίς θεατές κάτι που στέρησε την χαρά στους αθλητές να μοιραστούν τα συναισθήματά τους αλλά και να πάρουν κουράγιο από την κερκίδα.

Τα μετάλλια λοιπόν για το ΓΣ. «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι τα ακόλουθα:

Χρυσό μετάλλιο η Παναγιώτα Δόση στο ύψος κοριτσιών με 1.74μ, μικρό ύψος για τις δυνατότητές της αφού λίγες μέρες πριν είχε προσπαθήσει δύο φορές για το 1.88μ που θα κατέρριπτε το δικό της Πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων (1.86μ από πέρσι).

Δυστυχώς η βροχή όμως που είχε πέσει λίγο πριν την έναρξη του αγώνα έκανε τον διάδρομο φοράς να γλιστράει απελπιστικά.

Χρυσό μετάλλιο και ο Κώστας Μπουζάκης στην δισκοβολία (1.750κ) με 56.53μ νέο Παγκρήτιο Ρεκόρ Εφήβων (παλαιό του Βασίλη Κατσοχειράκη με 56.12 από το 2002). Στο ίδιο αγώνισμα ο Αρτέμης Αδαμάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 46.48μ

Τέλος ο Ορέστης Ντουσάκης αν και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών κατακτώντας ασημένιο μετάλλιο στην σφυροβολία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο μεγάλος άτυχος των αγώνων αφού προηγείτο σταθερά μέχρι την τελευταία βολή με 70.71μ, έχοντας και άλλες δύο βολές πάνω από 70μ., όταν ο αντίπαλός του Μάρκελο Μεμα σημείωσε στην 6η και τελευταία βολή 71.30μ κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι η φύση των αγώνων και για τον Ορέστη διαγράφεται ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του.

Εκτός από τα μετάλλια υπήρξαν και οι ακόλουθες διακρίσεις:

4ος ο Εμμανουήλ Τεοντοσίου στο επί κοντώ με ατομικό ρεκόρ 4.70μ και καλά άλματα στο 4.80μ

6η η Μαρία Μαυρεδάκη στην δισκοβολία με 40.20 στην τελευταία της εμφάνιση στην κατηγορία αφού από του χρόνου θα είναι νέα.(Κ23)

7η η Έλενα Κατσούλη στα 400μ εμπόδια με φετεινό ρεκόρ στον προκριματικό 1.06.44 και 1.06.53 στο απόγευμα σε ένα αγώνισμα υψηλού επιπέδου όπου η νικήτρια Άννα Χατζηπουργάνη σημείωσε Πανελλήνιο Ρεκόρ Κορασίδων με 59.13 τρέχοντας στην ίδια κούρσα με την Έλενα.

7η η ομάδα 4Χ100μ με τις Σοφία Σπαράκη – Έλενα Κατσούλη – Μαρία Γουέλς – Ειρήνη Σημαντηράκη που σημείωσε 50.70 σπάζοντας το 51.05 που είχε πετύχει μερικές μέρες νωρίτερα στην Λάρισα

10η η Ειρήνη Σημαντηράκη στα 100μ πλησιάζοντας το ατομικό της ρεκόρ με 12.84

10η η Σοφία Σπαράκη στο επί κοντώ με ατομικό ρεκόρ 3.40μ και καλά άλματα στο 3.50μ

10ος ο Κώστας Φουράκης στην σφυροβολία με μόνο μια έγκυρη βολή 52.11μ

14ος ο Γιώργος Αρτεμάκης στα 100μ με 11.62

Το πρωτάθλημα χαρακτηρίστηκε από σπουδαίες επιδόσεις και 5 νέα Πανελλήνια ρεκόρ Κ20 και Κ18.

Συνοδοί προπονητές της αποστολής που επέστρεψε Τρίτη πρωί με το πλοίο της ΑΝΕΚ Lines (Επίσημη Χορηγός μετακινήσεων του συλλόγου) ήταν οι Θρασύβουλος Κυριακουλάκης, Γιώργος Μήλιος, Κώστας Παπαμαρκάκης και Γιώργος Σταμπολάκης.

Την επόμενη εβδομάδα οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του τμήματος στίβου ολοκληρώνονται με το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών και Νέων (Κ23) που θα διεξαχθεί για άλλη μια χρονιά στην Πάτρα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook