«Εξαφανίζονται» τα περίπτερα από τα Χανιά: Ποιά είναι τα δύο επόμενα που θα ξηλώσει ο Δήμος

εξαφανίζονται-τα-περίπτερα-από-τα-χ-1149643
Φωτο Αρχείου

Την απομάκρυνση και την συνακόλουθη κατάργηση των θέσεων δύο ακόμα περιπτέρων, ενέκριναν τα αρμόδια όργανα του Δήμου Χανίων στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθείται για απελευθέρωση του δημόσιου χώρου που καταλαμβάνουν τα περίπτερα, σε πεζοδρόμια και πλατείες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zarpanews.gr τα δύο περίπτερα που παίρνουν σειρά για απομάκρυνση βρίσκονται στην οδό Τζανακάκη 3 (έξω από την Εφορία) και στην οδό Απτέρων στα σχολεία του Κουμπέ.

Για την οδό Απτέρων, η απόφαση αφορά περίπτερο που είναι κενό μετά τον θάνατο της δικαιούχου και «λαμβάνοντας υπόψη ότι βρίσκονται πλησίον σχολικά κτίρια και είναι επικίνδυνη η διέλευση των μαθητών καθώς και η διέλευση των δημοτών επιπλέον και για λόγους αισθητικής και λειτουργικής φυσιογνωμίας του αστικού περιβάλλοντος, προξενούν περιβαλλοντική επιβάρυνση και προβλήματα καθαριότητας στο δημόσιο χώρο».

Για την οδό Τζανακάκη η απομάκρυνση γίνεται μετά από αίτηση της μισθώτριας ότι δεν επιθυμεί να παραμείνει στο μίσθιο του περιπτέρου, «επιπλέον και για λόγους ασφαλείας, για λόγους αισθητικής και λειτουργικής φυσιογνωμίας του αστικού περιβάλλοντος, επειδή προξενούν περιβαλλοντική επιβάρυνση, προβλήματα καθαριότητας στο δημόσιο χώρο, παρεμπόδιση κυκλοφορίας».

Σημειώνεται ότι την τελευταία εξαετία έχουν ξηλωθεί πάνω από 25 περίπτερα στα Χανιά. Η απομάκρυνσή τους όπως και ο περιορισμός της εξάπλωσης κάποιων περιπτέρων που δεν τηρούν τους όρους λειτουργίας τους, αποτελεί στρατηγική πολιτική επιλογή αυτής της δημοτικής Αρχής – όπως και της προηγούμενης- για απελευθέρωση κοινόχρηστων χώρων και διευκόλυνση της πρόσβασης, στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα περίπτερα που έχουν απομακρυνθεί είναι τα 4 περίπτερα της πλατείας 1866, δύο περίπτερα από την Πλατεία Δικαστηρίων, περίπτερα της οδού Ακρωτηρίου 62 της οδού Ανδρέα Παπανδρέου (στάση Ολύμπια) και της πλατείας Μουρνιών,  έξω από το ποδοσφαιρικό γήπεδο του «Μινώταυρου».

Στην παλιά πόλη έχουν απομακρυνθεί τα περίπτερα από την οδό  Κανεβάρο και την οδό Δούκα.

Ακόμη, στη λίστα περιλαμβάνονται ένα περίπτερο στην ανατολική πλευρά του ΚΤΕΛ (Ζυμβρακάκηδων 29), δύο περίπτερα στην περιοχή της Σούδας, το περίπτερο στη συμβολή των οδών Γκερόλα και Κ. Μητσοτάκη, δύο περίπτερα στην περιοχή του Καλυκά, τα περίπτερα στην Πλατεία Μαρκοπούλου (έξω από 1ο Γυμνάσιο), στην περιοχή Αγ. Ιωάννη (έξω από Στρατόπεδο Μαρκοπούλου), στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου (έναντι Τράπεζας Χανίων) και στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου (πλησίον Εθνικού Σταδίου Χανίων).

zarpanews.gr

5 thoughts on “«Εξαφανίζονται» τα περίπτερα από τα Χανιά: Ποιά είναι τα δύο επόμενα που θα ξηλώσει ο Δήμος

  1. Η δημοτική αυτή αρχή κάνει πόλεμο σε οτιδήποτε μικρό και παραδοσιακό!
    «στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθείται για απελευθέρωση του δημόσιου χώρου που καταλαμβάνουν τα περίπτερα, σε πεζοδρόμια και πλατείας.»
    Είστε ψεύτες και γελοίοι. Δεν έχετε αφήσει παγκάκι για παγκάκι, καταλαμβάνετε όλον τον δημοσιο χώρο με τραπεζοκαθίσματα, δεν υπάρχει χώρος να παίξουν τα παιδιά, τσιμεντώνετε τα πάντα, κόβετε δέντρα και σας πείραξαν ρε αλήτες τα περίπτερα; Επειδή είναι μικρά μαγαζάκια που εξυπηρετούν τον κόσμο; Αφήστε μόνο σούπερ μάρκετ ανοικτά, βάλτε τραπεζοκαθίσματα και στην τελευταία σπιθαμή δημόσιου χώρου. Έτσι θα πάει ο κόσμος μπροστά.

  2. «και για λόγους αισθητικής και λειτουργικής φυσιογνωμίας του αστικού περιβάλλοντος, προξενούν περιβαλλοντική επιβάρυνση και προβλήματα καθαριότητας στο δημόσιο χώρο»

    ΧΑΧΑΧΑΧΑ βρείτε καλιά κάνα καλύτερο ψέμα να πείτε. Τουλάχιστον μη μας κοροϊδεύετε. Η αισθητική σας μάρανε που έχετε κάμει την πόλη καραγκιόζ μπερντέ με τις γιγαντοπινακίδες καταστημάτων, τα τσαντιροκαφέ σε όλη την παλιά πόλη και τα γιγαντιαία ξενοδοχεία που αφήνετε να ξεφυτρώνουν παντού. Το περιπτεράκι ρε σας χάλασε. Ντίσνευλαντ κάματε τα Χανιά και σας χαλά την αισθητική το περίπτερο. Ρε ουστ

  3. Σειρά να φεύγουν τα τραπεζάκια ,από την πλατεία δικαστήριων .,παλιό λιμάνι κλπ
    Χώρους δημόσιους ελεύθερους ..το αυτονόητο ….

  4. ΝΤΡΟΠΗ!!! Κλείνουν μικρά, γραφικά και παραδοσιακά περίπτερα της πόλης που θυμόμαστε από παιδιά, αντί να τα ΕΠΙΔΟΤΗΣΟΥΝ προκειμένου να ανακαινιστούν, να αναβαθμιστούν αισθητικά και να αναδειχθούν. Έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να επικαλούνται «λόγους αισθητικής» αυτοί που επιτρέπουν αυτό το ΑΙΣΧΟΣ, που θυμίζει πλαστική παραγκούπολη, στο λιμάνι των Χανίων. Αυτοί που επιτρέπουν η Πλατεία Δικαστηρίων να είναι πλήρως κατειλημένη από τα τραπεζοκαθίσματα του κάθε σουβλατζίδικου και της κάθε βλαχοκαφετέριας. Αυτοί που επιτρέπουν το κυκλοφοριακό ΧΑΟΣ στο κέντρο της πόλης, όπου όλοι παρκάρουν τα δίκυκλά τους πάνω στα πεζοδρόμια κλπ. Κατά τα λοιπά, τους ενόχλησαν τα περίπτερα.. Άσε που οι πολίτες χάνουν τις πολύτιμες υπηρεσίες των περιπτέρων..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook