Εξαφανίστε με φυσικούς τρόπους την ψαλίδα από τα μαλλιά σας

εξαφανίστε-με-φυσικούς-τρόπους-την-ψα-1425887

Ένας από τους χειρότερους εχθρούς των μαλλιών ακούει στο όνομα ψαλίδα. Όλες οι γυναίκες έστω και μία φορά έχουμε παρατηρήσει την διχάλα στις άκρες των μαλλιών μας, ειδικά όταν προσπαθούμε να τα φτιάξουμε κι αυτές αρνούνται να στρώσουν.

Είτε τα μαλλιά σας είναι μακριά είτε κοντά, ίσια, σπαστά ή σγουρά, η ψαλίδα δεν κάνει διακρίσεις και ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε είναι να τα κόψετε.

Ο καλύτερος τρόπος δράσης είναι να σταματήσετε και να αποτρέψετε στην ψαλίδα να έχει την ευκαιρία τον όλεθρο στα μαλλιά σας.

Δείτε τους λόγους για τους οποίους έχετε σπασμένα άκρα και τι μπορείτε να κάνετε για να τα αποτρέψετε.

Λούσιμο των μαλλιών σας πολύ συχνά

Μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να παραλείπετε ένα λούσιμο κάθε τόσο. Εάν κάνετε τη μέθοδο ξεβγάλματος και επανάληψης του σαμπουάν ή λούζεστε κάθε μέρα, η προσεκτική φροντίδα μπορεί να είναι υπερβολική για τα μαλλιά σας. Η απομάκρυνση του τριχωτού της κεφαλής από τα φυσικά του έλαια μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά σας και να τα κάνει επιρρεπή σε σπάσιμο και σχιστό άκρο.

Πάρα πολύ βούρτσισμα

Αν πας σε ένα πινέλο περισσότερες από μία φορές την ημέρα, μάλλον το παρακάνεις. Το επιθετικό βούρτσισμα και ο αγώνας για να αφαιρέσετε τους κόμπους είναι επίσης κακό για τα μαλλιά σας. Και αν νιώθεις ότι σπάς τα μαλλιά σου ενώ βουρτσίζεις, μάλλον είσαι. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια χτένα με φαρδιά δόντια για να ξεμπερδέψετε, η οποία είναι πολύ πιο απαλή στα μαλλιά σας.

Στέγνωμα των μαλλιών σας με πετσέτα

Μόλις βγείτε από το ντους, ένα καλό τρίψιμο με μια ζεστή πετσέτα είναι κοινή διαδικασία. Αλλά αν τρίβετε πολύ τα μαλλιά σας με μια πετσέτα, μπορεί να επιδεινώσετε τις σχισμένες άκρες. Φωτίστε και σκουπίστε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα, σε αντίθεση με το να τα σκληρύνετε με πολλές βλαβερές τριβές.

Πολύ ζεστό styling

Ας το παραδεχτούμε: δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσετε εντελώς να χρησιμοποιείτε πιστολάκι μαλλιών ή ζεστό σίδερο για πάντα. Αλλά το να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν στον αέρα μέχρι να είναι ελάχιστα υγρά για να μειώσετε τον χρόνο κάτω από το πιστολάκι είναι μια καλή κίνηση. Επιπλέον, πριν συνδέσετε οποιοδήποτε εργαλείο θερμικής styling, θυμηθείτε να ψεκάσετε με ένα θερμικό προστατευτικό για να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά.

Χημική επεξεργασία

Είτε βάφετε, είτε κάνετε θεραπείες ισιώματος ή φοράτε περμανάντ, η χημική επεξεργασία καταστρέφει την επιδερμίδα της τρίχας. Προσπαθήστε να περιοριστείτε σε μία χημική διαδικασία και φροντίστε να δώσετε στα μαλλιά σας επιπλέον TLC με μια ενυδατική μάσκα για να αποφύγετε το σπάσιμο. Επίσης, αποφύγετε τη χρήση προϊόντων με αλκοόλ, καθώς θα στεγνώσουν τα ήδη εύθραυστα μαλλιά.

Πώς να αφαιρέσετε την ψαλίδα

Εάν είστε κολλημένοι στο σπίτι και δεν μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού με τον κομμωτή σας για να φροντίσει τις άκρες σας, η πολύ γνωστή κομμώτρια Sunnie Brook πρόσφατα έδωσε στους ακόλουθούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βήμα προς βήμα μάθημα για το κούρεμα των μαλλιών σας στο σπίτι.

Σύμφωνα με αυτήν, όταν κόβετε τις σπασμένες σας άκρες, είναι καλύτερο να δουλέψετε σε στεγνά μαλλιά, κόβοντας σε μικρά τμήματα από την κορυφή μέχρι το κάτω μέρος του κεφαλιού σας. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να συνεχίσετε με μια ενυδατική λακ ή ομίχλη μαλλιών. Κατευθυνθείτε εδώ για να ρίξετε μια πιο εμπεριστατωμένη ματιά στον καλύτερο τρόπο για να κόψετε τα σπαστά σας στο σπίτι.

Φυσικοί τρόποι να καταπολεμήσετε την ψαλίδα

Φτιάξτε μια μάσκα με αβοκάντο και ελαιόλαδο: Εκτός του ότι θα εξαφανίσει την ψαλίδα από τα μαλλιά σας, θα κάνει τα μαλλιά σας μαλακά και λαμπερά. Θα χρειαστείτε: μισό αβοκάντο και 2 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο (μπορείτε να διπλασιάσετε τη ποσότητα εάν έχετε μακριά μαλλιά ή πολύ χοντρή τρίχα). Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μπολ και πάρτε το μαζί σας στο μπάνιο. Αφού λουστείτε μία φορά, απλώστε τη μάσκα και αφήστε τη γύρω στα 10-20 λεπτά. Μετά ξεβγάλτε τη.

Λάδι καρύδας

Είναι ευεργετικό για τον οργανισμό μας αλλά και για τα μαλλιά μας. Απλώστε λίγο λάδι καρύδας στις άκρες των μαλλιών σας και δείτε άμεσα αποτελέσματα.

Μέλι

Βάλτε λίγο μέλι σε ένα μπουκαλάκι και βάλτε το κάτω από το ζεστό νερό. Μετά απλώστε το στις άκρες των μαλλιών σας. Τα μαλλιά σας θα είναι πιο μαλακά από ποτέ και χωρίς ψαλίδα.

Και μη ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο! Ελαιόλαδο έχουμε όλες στο ντουλάπι της κουζίνας μας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο για μερικά δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Έπειτα, το τρίβετε στο τριχωτό της κεφαλής, σε όλο το μάκρος της τρίχας, να πάει παντού. Τυλίξτε με μία πετσέτα και αφήστε το για 45 περίπου λεπτά. Μετά λουστείτε και είστε έτοιμες.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook