«Έβγαλα τη μάσκα για να σφυρίξω», λέει ο αστυνομικός που «έκοβε» κλήσεις χωρίς μάσκα

έβγαλα-τη-μάσκα-για-να-σφυρίξω-λέει-ο-1348313

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Πάτρα η εμφάνιση αστυνομικού της Τροχαίας στο κέντρο της πόλης, ο οποίος την ώρα που επέδιδε κλήσεις για παραβίαση του ΚΟΚ σε οδηγούς, εκείνος κυκλοφορούσε χωρίς μάσκα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες, Πέμπτη, κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου, και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις περαστικών που θεώρησαν προκλητική τη συμπεριφορά του, ιδιαίτερα καθώς λίγο πιο πέρα συνάδελφοί του έκαναν περιπολίες ελέγχοντας αν οι πολίτες τηρούσαν τα μέτρα προστασίας από τον ιό.

Μάλιστα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο pelop.gr, όσο έκοβε τις κλήσεις, ο αστυνομικός μιλούσε με δύο θαμώνες σε διπλανή καφετέρια, που επίσης δεν φορούσαν μάσκα, ενώ όταν ένας καταστηματάρχης της περιοχής τού συνέστησε να φορέσει τη μάσκα του, ο αστυνομικός τον προσπέρασε επιδεικτικά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αστυνομικός παραδέχθηκε το συμβάν και ανέλαβε την ευθύνη, υποστηρίζοντας πως έβγαλε τη μάσκα για να σφυρίξει. Ωστόσο, σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν δεν φαίνεται να υπάρχει μάσκα σε κάποιο εμφανές σημείο.

Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος μεταξύ άλλων αποφάσισε τη μετακίνηση του αστυνομικού σε άλλη υπηρεσία.

Επίσης, τού επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, ενώ διατάχθηκε και η διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook