Εβδομάδα πληρωμών για εργαζόμενους και επιχειρήσεις – Πόσα θα πάρουν και πότε

εβδομάδα-πληρωμών-για-εργαζόμενους-κ-897195

Πληρώνονται εντός των ημερών επιδόματα και άλλες ενισχύσεις σε εργαζόμενους που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό

Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των μέτρων για την ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την κρίση του κορονοϊού.

Ήδη από τη Δευτέρα, 27 Απριλίου, άρχισε να καταβάλλεται το επίδομα των 400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους. Η ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ θα μείνει ανοικτή έως τις 3 Μαΐου.

Σήμερα, Τρίτη, θα πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ πάνω από 105.000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που είτε έκλεισαν είτε έχουν πληγεί.

Μέχρι σήμερα έχουν περιθώριο οι επιχειρήσεις που απασχολούν έως 20 άτομα για να υποβάλουν αίτηση στην σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» προκειμένου να εισπράξουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών αφορά συνολικά περίπου 600.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και τα 800 ευρώ θα καταβληθούν την Πέμπτη ή το αργότερο την επόμενη Δευτέρα με Τρίτη.

Μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου θα έχουν καταβληθεί τα 600 ευρώ στους επιστήμονες δικαιούχους.

Έως τις 8 Μαΐου θα καταβληθεί και η επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους 1 δισ ευρώ στις επιχειρήσεις.

Επίσης, από τις αρχές Μαΐου θα έχουν την δυνατότητα οι πληττόμενες επιχειρήσεις να λαμβάνουν δάνεια ύψους έως το 25% του τζίρου τους από τις τράπεζες με την εγγύηση του Δημοσίου.

Επίσης, καταβάλλεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 63.900 νοικοκυριά που λαμβάνουν ήδη το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος.

Θα καταβληθούν επιπλέον 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά για κάθε δικαιούχο.

Παρατείνεται έως 10 Μαΐου η άδεια ειδικού σκοπού που δικαιούνται οι εργαζόμενοι γονείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook