Έβαλαν φωτιά στο θέατρο των Λενταριανών – «Τα Χανιά της προσφοράς και τα Χανιά της ψευτομαγκιάς»

έβαλαν-φωτιά-στο-θέατρο-των-λενταριαν-1471673

Ασυνείδητοι πολίτες έβαλαν φωτιά στο θεατράκι των Λενταριανών το βράδυ της Τετάρτης, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση αλλά και προβληματισμό στον Δήμο Χανίων.

Από τύχη αποτράπηκαν τα χειρότερα, αφού το θεατράκι βρίσκεται ανάμεσα σε δέντρα και ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς ήταν μεγάλος.

Την είδηση γνωστοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης.

Ο δήμος Χανίων έχει αποκτήσει τον συγκεκριμένο χώρο εδώ και δυο χρόνια και μετά από πολλές προσπάθειες, τον έχει αναβαθμίσει αισθητικά, προκειμένου να πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις και να το απολαμβάνουν οι πολίτες. Ωστόσο ορισμένοι, φαίνεται να μην σέβονται το δημόσιο χώρο και τον καταστρέφουν, κάνοντας όλους τους υπόλοιπους να αναρωτιούνται τι παιδεία έχουμε τελικά σαν λαός.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του, ο κ. Γιαννακάκης αναφέρει πως οι ζημιές αποκαθίστανται αλλά η συμπεριφορά των πολιτών για να βελτιωθεί, χρειάζεται χρόνος:

«Οι ζημιές θα αποκατασταθούν. Αυτό που δεν μπορούμε να βελτιώσουμε από τον έναν χρόνο στον άλλο, ειναι η συμπεριφορά μας προς τον δημόσιο χώρο, τη φύση και τα κοινά αγαθά»

Αναλυτικά, η δημοσίευση του Αντιδημάρχου Χανίων, Γιάννη Γιαννακάκη για το περιστατικό:

«Ξέρουμε πως το Αμφιθέατρο Λενταριανών βρίσκεται σε έναν υπέροχο χώρο, σε μια φιλόξενη καταπράσινη γειτονιά. Ξέρουμε πως από εμάς όλους ζητάει μόνο την προσοχή, τον σεβασμό και την αγάπη μας.

Μέχρι το 2020 ανήκε στον ΟΑΕΔ, πλέον ανήκει στον Δήμος Χανίων – Municipality of Chania.Έγιναν ενέργειες για την απόκτηση του, για την αναβάθμισή του και την ένταξη του στον πολιτιστικό χάρτη της πόλης. Κάθε χρόνο επενδύουμε κόπο και πόρους για να το βελτιώσουμε και να μπορέσουμε να έχουμε όμορφες εκδηλώσεις σε αυτό το μοναδικό σημείο. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Αυτό που δεν μπορούμε να βελτιώσουμε από τον έναν χρόνο στον άλλο, ειναι η συμπεριφορά μας προς τον δημόσιο χώρο, τη φύση και τα κοινά αγαθά.

Χθες βράδυ κάποιοι θεώρησαν έξυπνο να ανάψουν μια μικρή φωτιά στο κέντρο της σκηνής του θεάτρου. Μια φωτιά ανάμεσα σε δέντρα! Η τύχη βοήθησε να μην ξεφύγει και να μην επεκταθεί. Τα σημάδια είναι εμφανή, δίπλα στις ρίζες των δέντρων. Ευτυχώς, τα περισσότερα ξερόχορτα είχαν απομακρυνθεί πριν αρκετές μέρες. Η γειτονιά θα πρέπει να νιώθει πολύ τυχερή σήμερα!

Οι μικρές ζημιές θα αποκατασταθούν. Το βάψιμο και οι υπόλοιπες προγραμματισμένες εργασίες θα συνεχιστούν. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν όλες κανονικά. Και θα είμαστε εκεί για τις απολαύσουμε. Τα Λενταριανά έχουν το δικό τους θέατρο και θα το προστατεύσουμε όλοι.
Υπάρχουν τα Χανιά της προσφοράς, της προόδου, της αλληλεγγύης, της φιλοξενίας, του σεβασμού, της ειλικρίνειας, της μακράς ιστορίας, των διεκδικήσεων, των αγώνων, των τεχνών, του πολιτισμού.

Υπάρχουν επίσης τα Χανιά της ψευτομαγκιάς, του φόβου προς το ξένο, της φθοράς, της ανομίας, της μονότονης αναίτιας γκρίνιας, της αδικιας, του φαίνεσθαι, της υπερβολής, των εγωισμών.

Επιλέξτε προσεκτικά σε ποια πόλη θέλετε να ζείτε».

zarpanews.gr

One thought on “Έβαλαν φωτιά στο θέατρο των Λενταριανών – «Τα Χανιά της προσφοράς και τα Χανιά της ψευτομαγκιάς»

  1. Ο/Η Άσε την προπαγάνδα και εξήγησε τι σημαίνει ότι Χανιώτες φοβούντε το ξένο ! Μήπως γιατί εσυ αντιπροσωπεύεις το ξενο ? λέει:

    Όλα είναι κατανοητά αυτό όμως με προβληματίζει είναι ότι ο ……… wannabe φύλακας της κουλτούρας μας, αναφέρει πρώτο , πρώτο αίτιο των ……..πυρπολητών τον φόβο προς το ξένο « ! Επομένως ξέρει γιατί έγινε ότι έγινε αλλά το γυροφρνει για να περάσει την προπαγάνδα του για το ξένο που μάλλον προμοτάριζε το ….θέατρο ! Ας μας εξηγήσει ο Παντογνώστης φύλακας της κουλτούρας μας τι ενοεί ? Γιατί δεν το λέει ? Μήπως γιατί έχει λερωμένη τη φωλιά του αφού σαν υπεύθυνος για το τι παίζει το θέατρο ξέρει σίγουρα ! Αλλοιώς να βγάλει τα παντελόνια και να φορέσει φουστίτσα να χορεύει μαζί με τις θεατρίνες του θεάτρου ! Αν λοιπόν αυτός δεν έχει το ανάστημα να μας εξηγήσει αλλά το παίζει υποκριτής για την προπαγάνδα του τότε γιατί να περιμένει από τους άλλους κάτι διαφορετικό ! Οι Χανιώτες ……υψηλότατε δεν είναι πρόβατα να καταπίνουν οτι τους ταΐζεις, στη δημοκρατία υπάρχουν ( και πρέπει να υπάρχουν ) διαφορετικες γνώμες, αν το καταλάβαινες θα ποσπαθούσες να εσαι σε συμφωνία με το κόσμο των Χανίων για το τι παίζεις στο θέατρο και τι μηνύματα περνάς υπέρ η κατά της κουλτούρας μας ! Αυτό είναι δημοκρατία, αν δεν έχεις ακούσει τη λέξη αυη άνοιξε το λεξικό κα πήγαινε στο γράμμα Δ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook