Eurovision 2023: Διέρρευσε ένα από τα υποψήφια τραγούδια – Τι θα κάνει η ΕΡΤ

eurovision-2023-διέρρευσε-ένα-από-τα-υποψήφια-τραγ-1611819

Μία σκιά σκεπάζει, από το απόγευμα της Κυριακής (22/01), το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ καθώς διέρρευσε ένα από τα τρία υποψήφια τραγούδια για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διαγωνισμό της Eurovision 2023, ο οποίος θα γίνει στο Λίβερπουλ από τις 9 έως τις 13 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, ο λογαριασμός @esc_melfest στο Twitter, επικαλούμενος επαφές με Σουηδούς παραγωγούς, δημοσίευσε απόσπασμα διάρκειας ενός λεπτού από το τραγούδι με τίτλο «Shout Out» που ερμηνεύουν η Μαρία Μαραγκού και η Αντωνία Καούρη.

Επισημαίνεται ότι το τραγούδι «Shout Out», μαζί με το «Liar» που ερμηνεύει η Μελίσσα Μαντζούκη και το «What They Say» που ερμηνεύει ο Βίκτωρ Βερνίκος, έχουν απομείνει στην κούρσα για το χρίσμα της ΕΡΤ, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη (19/01).

Η αλήθεια είναι πως τα σχόλια στο διαδίκτυο, τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους θαυμαστές του διαγωνισμού της Eurovision, μόνο κολακευτικά δεν είναι για το τραγούδι «Shout Out» και, μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για δεδομένο αποκλεισμό από τον φετινό τελικό του μουσικού θεσμού σε περίπτωση που επιλεγεί η συμμετοχή της Μαρίας Μαραγκού και της Αντωνίας Καούρη.

Επίσης, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως αν και το τραγούδι «Shout Out» βρέθηκε στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης της επιτροπής κοινού, που κλήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2022 να βαθμολογήσει τα επτά – τότε – υποψήφια κομμάτια, κατάφερε να προκριθεί στην τρίτη φάση της διαδικασίας επιλογής.

Υπενθυμίζεται πως η βαθμολογία της επιτροπής κοινού, η οποία αποτελείτο από 70 ανθρώπους διαφόρων ηλικιών, βαραίνει κατά 50,6% στη διαδικασία επιλογής τραγουδιού και καλλιτέχνη για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision μιας και το υπολειπόμενο 49,4% εξαρτάται από την αξιολόγηση της επταμελούς επιτροπής της ΕΡΤ.

Αναλυτικά, τα επτά μέλη της καλλιτεχνικής επιτροπής της ΕΡΤ είναι τα εξής:

Δημήτρης Παπαδημητρίου – συνθέτης και πρόεδρος της επιτροπής

Φώτης Απέργης – δημοσιογράφος

Πέτρος Αδάμ – μουσικός παραγωγός

Λεωνίδας Αντωνόπουλος – διευθυντής του KOSMOS της ΕΡΑ

Γιάννης Πετρίδης – μουσικός παραγωγός

Κωνσταντίνος Μπουρούνης – αναπληρωτής γενικός διευθυντής Προγράμματος της ΕΡΤ

Μαρία Κοζάκου – διευθύντρια του Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΑ και σχολιάστρια της Eurovision

Ποια η αντίδραση της ΕΡΤ

Δυστυχώς, η ΕΡΤ δεν επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και τοποθετήθηκε μέσω… διαρροών για τη διαρροή του τραγουδιού «Shout Out», με ερμηνεύτριες τη Μαρία Μαραγκού και την Αντωνία Καούρη, αφού πέρασαν περίπου δύο ημέρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το «Eurovisionfun», η ΕΡΤ δεν προτίθεται να ακυρώσει τη συμμετοχή αυτή παρά τη διαρροή της, επισημαίνοντας πως αντίστοιχη διαρροή υπήρξε και πέρσι όταν δημοσιοποιήθηκε το demo του τραγουδιού «Die Together» προτού αυτό παρουσιαστεί επίσημα από την Αμάντα Γεωργιάδη-Tenfjord.

Ωστόσο, υπήρχε μία ειδοποιός διαφορά σε εκείνη την περίπτωση, καθώς η ανακοίνωση της Αμάντας Γεωργιάδη-Tenfjord ως εκπροσώπου στoν διαγωνισμό της Eurovision 2022, είχε γίνει από τον Δεκέμβριο του 2021 και η διαρροή του demo του «Die Together» σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, δηλαδή δύο μήνες μετά χωρίς να θέσει φυσικά υπό αμφισβήτηση την ελληνική συμμετοχή, η οποία έφτασε μέχρι την 8η θέση του περσινού τελικού.

Βέβαια, η απόφαση της ΕΡΤ είναι τυπικά ορθή μιας και δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό της Eurovision 2023 έχουν όσα τραγούδια κυκλοφόρησαν επίσημα μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2022 και η διάρκειά τους δεν ξεπερνά τα τρία λεπτά όπως, άλλωστε, ορίζουν οι κανόνες του μουσικού θεσμού.

Παρ’ όλα αυτά, φέτος, η διαρροή του κομματιού «Shout Out» έγινε χωρίς να έχουν ανακοινωθεί ακόμα ούτε ο καλλιτέχνης ούτε το τραγούδι που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision 2023, κάτι που – εκτός απροόπτου – αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη αυτής της εβδομάδας.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook