Eurovision 2021: Στην πρώτη δεκάδα των στοιχημάτων Ελλάδα και Κύπρος – Όλες οι προβλέψεις

eurovision-2021-στην-πρώτη-δεκάδα-των-στοιχημάτων-1221916

Οι προβλέψεις και τα στοιχήματα για το νικητή της Eurovision 2021 έχουν φουντώσει, με τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Μάλτα να αποτελούν την τριάδα των μεγάλων φαβορί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στοιχηματικών εταιρειών. Κύπρος και Ελλάδα βρίσκονται μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Η Γαλλία και η Ιταλία, που έχουν περάσει απευθείας στον τελικό μαζί με τις άλλες τρεις των «Big-5» (Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ισπανία) κα τη διοργανώτρια Ολλανδία, έκαναν τις πρόβες για τα τραγούδια τους και εντυπωσίασαν. Η Μάλτα, με τη 18χρονη Ντέστινι, ενώ ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, πλέον έχει πέσει στην τρίτη θέση των προβλέψεων.

Η μάχη αναμένεται σκληρή, καθώς καμία από τις τρεις χώρες δεν έχει μεγάλο προβάδισμα. Η νίκη της Γαλλίας, σύμφωνα με τις μεγαλύτερες στοιχηματικές εταιρείες, «πληρώνει» 3,50, της Ιταλίας 4,50 και της Μάλτας 5,50.

Τελευταία φορά που η Γαλλία νίκησε τον διαγωνισμό της Eurovision ήταν το μακρινό 1977, με το «L’oiseau et l’enfant» της Marie Myriam. Φέτος, είναι από τις λίγες φορές που η Γαλλία ξεκινά ως ένα από τα φαβορί για τη νίκη. Το «Voila» της Μπαρμπαρά Πραβί είναι ένα νοσταλγικό τραγούδι και κάποιοι συγκρίνουν τη Γαλλίδα τραγουδίστρια με την Εντίθ Πιάφ.

Αν τα στοιχήματα επιβεβαιωθούν, θα είναι η πρώτη νίκη για μία από τις λεγόμενες «Big-5» του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision (Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία) από το 2009, όταν η Lena με το «Satellite» είχαν δώσει την πρωτιά στη Γερμανία.

Νίκη των «Big-5» μπορεί να έχουμε και αν επικρατήσει η Ιταλία, κάτι που είναι επίσης πιθανό, σύμφωνα με τις προβλέψεις. Το συγκρότημα Måneskin και το τραγούδι «Zitti e buoni», σε ροκ/μέταλ ήχους, κέρδισαν τις εντυπώσεις στην πρόβα και ανέβηκαν από την 6η στη 2η θέση των στοιχημάτων. Τελευταία φορά που η Ιταλία νίκησε τον διαγωνισμό ήταν το 1990 με το «Insieme: 1992» του Toto Cutugno.

Ελλάδα και Κύπρος στη δεκάδα

Η ελληνική συμμετοχή με τη Στεφανία Λυμπερακάκη και το «Last Dance» βρίσκεται στη 10η θέση των στοιχημάτων. Η άνοδος από τη 14η θέση οφείλεται στην εξαιρετική σκηνική παρουσία στη δεύτερη πρόβα.

Τρεις θέσεις πιο ψηλά από την Ελλάδα βρίσκεται η Κύπρος, η οποία συμμετέχει στον διαγωνισμό με το «El Diablo» και την Έλενα Τσαγκρινού.

Ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2021, με συμμετοχή της Κύπρου, διεξάγεται την ερχόμενη Τρίτη 18 Μαΐου στις 22:00. O δεύτερος ημιτελικός, στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα, θα γίνει την Πέμπτη 20 Μαΐου, την ίδια ώρα, ενώ ο μεγάλος τελικός είναι το επόμενο Σάββατο 22 Μαΐου, με ώρα έναρξης 22:00.

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook