Europe Direct: Συμμετέχοντες από 5 χώρες της ΕΕ επισκέφτηκαν σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος στα Χανιά

europe-direct-συμμετέχοντες-από-5-χώρες-της-εε-επι-1537684

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη συλλογική ιστορική μνήμη, τη Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στις 12:00, στον χώρο του Πολύκεντρου Νεολαίας Ηρακλείου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “Retour”.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γιώργος Αλεξάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης Εντεταλμένος στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων της Περιφέρεια Κρήτης, ο οποίος εξήρε τη σημασία των κοινών ιστορικών αξιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πως αυτές καθορίζουν τις υφιστάμενες και μελλοντικές προκλήσεις της.

Ο Κώστας Μαμαλάκης, Ιστορικός ερευνητής, απευθυνόμενος στους νέους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, παρουσίασε στοιχεία από τη Μάχη της Κρήτης και κατάφερε με έντονα συμπεριληπτικό τρόπο να αποδώσει τη σημασία της Μάχης της Κρήτης, απαντώντας σε σύγχρονα συμφραζόμενα και αναγκαιότητες της εποχής μας.

Επίσης παρουσίασε την ιστορία δύο παιδιών (ενός Άγγλου και ενός Γερμανού) που ξεκίνησαν ως φίλοι και κατέληξαν ως αντίπαλοι στη δίνη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η εκδήλωση είχε συμμετέχοντες από 5 χώρες της ΕΕ, (Γερμανία, Γαλλία, Τσεχία, Πολωνία, Βουλγαρία), οι οποίοι επισκέφθηκαν το Συμμαχικό Νεκροταφείο στη Σούδα, το Γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο Μάλεμε, το Ναυτικό Μουσείο Χανίων και το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου, με σκοπό να κατανοήσουν με σφαιρικό τρόπο τις πτυχές της Μάχης της Κρήτης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook