Eurogroup: Οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν και μετά το τέλος του προγράμματος

eurogroup-οι-μεταρρυθμίσεις-θα-πρέπει-να-συνε-682244

Μήνυμα στην Ελλάδα ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν και μετά το τέλος του προγράμματος έστειλε το Eurogroup όπως ανακοίνωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στη συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Σόφια.

«Η εφαρμογή πρέπει να συνεχιστεί μετά το πρόγραμμα και γι’ αυτό χρειαζόμαστε έναν μηχανισμό παρακολούθησης. Χρειαζόμαστε υγιείς δημοσιονομικές επιλογές γιατί αυτό είναι σημαντικό σημείο εμπιστοσύνης από τις αγορές» είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Ο Μάριο Σεντένο, στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι «oι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 14 Μαΐου, για να εξεταστούν τα θέματα και να προχωρήσει η διαδικασία για το Staff Level Agreement.

Επίσης είπε πως τον Ιούνιο οι υπουργοί θα αποφασίσουν επί όλων των στοιχείων, που διευκολύνουν την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι: «στο τέλος του προγράμματος θα ληφθούν οι αποφάσεις για το χρέος», ενώ επανέλαβε ότι η Αθήνα δεν θέλει να ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή.

Ο επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε ότι «είχαμε καλά νέα από την Αθήνα τελευταία ειδικά στο δημοσιονομικό μέτωπο. Για δεύτερη συνεχή χρονιά η χώρα είχε πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 4% και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό».

Για την παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο υπογράμμισε ότι αντικατοπτρίζει την «κυριότητα» των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα που είναι «σημαντική» για την ανάκαμψη. Τέλος τόνισε ότι η Αθήνα παραμένει πλήρως αφοσιωμένη στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν και μετά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook