Euroferry Olympia: Συνεχίζονται οι έρευνες στο πλοίο – Ανασύρθηκαν 60 καμένα οχήματα από το 4ο γκαράζ

euroferry-olympia-συνεχίζονται-οι-έρευνες-στο-πλοίο-1382698

Στην απομάκρυνση περίπου 60 καμένων οχημάτων και φορτηγών από το τέταρτο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Euroferry Olympia», που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Αστακού, έχουν προχωρήσει έως σήμερα τα συνεργεία ναυαγιαίρεσης.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά στο πλοίο που είχε εκδηλωθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/2, έχει πλέον κατασβεστεί, ωστόσο έντονοι και επικίνδυνοι καπνοί εξακολουθούν να βρίσκονται στο εσωτερικό του πλοίου και όλη η επιχείρηση απομάκρυνσης των οχημάτων γίνεται μόνο με φιάλες οξυγόνου και ειδικές μάσκες.

Την ίδια ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ακόμα αγνοούμενων ατόμων συνεχίζονται. Από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο πλοίο, έχουν χάσει έως σήμερα τη ζωή τους 9 άτομα ενώ 281 έχουν διασωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επόμενο στάδιο τα συνεργεία ναυαγιαίρεσης αναμένεται να απομακρύνουν τα οχήματα από το δεύτερο γκαράζ του πλοίου -μία επιχείρηση που σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο ημέρες- και στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιχείρηση και για το τρίτο γκαράζ.

Μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία θα απαντληθούν άμεσα οι 700 περίπου τόνοι καυσίμων που βρίσκονται στις δεξαμενές του πλοίου προκειμένου να μη διαταραχθεί η ευστάθειά του για την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Όλα τα οχήματα και τα φορτηγά που απομακρύνονται μεταφέρονται αρχικά σε συγκεκριμένη εγκατάσταση συσκευασίας αποβλήτων και ελέγχονται εξονυχιστικά από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ειδικό πραγματογνώμονα που έχει ορίσει η εισαγγελία Κέρκυρας και Μεσολογγίου.

Σημειώνεται ότι στο πλοίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/2 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι.

Το πλοίο για λόγους ασφαλείας αλλά και για τη διευκόλυνση της επιχείρησης κατάσβεσης μεταφέρθηκε με ρυμουλκά στο λιμάνι του Αστακού.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook