Euroferry Olympia: Μάχη με τον χρόνο και θερμοκρασίες «κόλαση» για τον εντοπισμό των αγνοουμένων

euroferry-olympia-μάχη-με-τον-χρόνο-και-θερμοκρασίες-1382698

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες πάνω στο φλεγόμενο πλοίο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν είναι πραγματικά δραματικές: Η ορατότητα είναι σχεδόν μηδενική, η θερμοκρασία παραμένει πάνω από τους 300 βαθμούς στο εσωτερικό του πλοίου και μέσα σε τοξικούς καπνούς αναζητούν σημάδια ζωής.

Είναι εικόνες που καθηλώνουν. Νέα ντοκουμέντα από τις αγωνιώδεις προσπάθειες των κομάντο της ΕΜΑΚ μέσα από το φλεγόμενο Εuroferry Olympia για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

Οι διασώστες εξοπλισμένοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες, μπουκάλες οξυγόνου και με φακούς στα χέρια ψάχνουν τους αγνοούμενους στις πυρακτωμένες λαμαρίνες του πλοίου Εuroferry Olympia.

Στα γκαράζ 1 και 2 προσπαθούν να εντοπίσουν κάποιο σημάδι ζωής… Η ορατότητα είναι σχεδόν μηδενική. Σκηνές που κόβουν την ανάσα.

Ανά 8-10 άτομα με κίνδυνο της ζωής τους και με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 400 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό ερευνούν «σπιθαμή προς σπιθαμή» τα γκαράζ και τα καρβουνιασμένα κουφάρια των φορτηγών.

Η εικόνα σοκάρει. Στο κατάστρωμα του πλοίου οι νταλίκες η μια δίπλα στην άλλη καμένες. Μαύροι πυκνοί καπνοί βγαίνουν από παντού. Οι εστίες φωτιάς παραμένουν για 4η ημέρα.

Στο 3ο γκαράζ, εκεί όπου ξεκίνησε ο πύρινος εφιάλτης, η φωτιά καίει ακόμα και σήμερα. Είναι από τους λίγους χώρους μέσα στο πλοίο που οι διασώστες δεν μπορούν να προσεγγίσουν λόγω του υψηλού θερμικού φορτίου…

Κραυγή αγωνίας από τους συγγενείς

Οι συγγενείς των ανθρώπων που αγνοούνται ξεσπούν. Ζητούν να μεταφερθούν άμεσα στο σημείο των ερευνών. Ζητούν από τα σωστικά συνεργεία να κάνουν τα πάντα για να βρεθούν οι άνθρωποι τους ζωντανοί.

Η σύζυγος του αγνοούμενου Νίκου Μπεκιάρη δε χάνει την ελπίδα της. Φωνάζει ότι ο άνδρας της είναι ζωντανός.

Νεκρός 58χρονος Έλληνας

Άνδρες της ΕΜΑΚ αργά χθες το απόγευμα μεταφέρουν τη σορό του 58χρονου Έλληνα οδηγού φορτηγού που εντοπίστηκε νεκρός στην καμπίνα του οχήματος του στο δεύτερο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου Euroferry Olympia.

O 58χρονος ήταν ένας από τους 3 Έλληνες οδηγούς φορτηγών τα ίχνη των οποίων χάθηκαν όταν ξέσπασε η φωτιά στο γκαράζ 3 του πλοίου, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Αναγνωρίστηκε από τον γιο του από ένα τατουάζ και ένα βραχιόλι στο χέρι. Οι πυροσβέστες μετέφεραν τη σορό από τα υπόγεια του πλοίου με σχοινιά σε πλωτό του λιμενικού και από εκεί στο λιμάνι.

«Θαύμα» μέσα στην κόλαση

Νωρίς το πρωί της Κυριακής οι ελπίδες για ζωντανούς είχαν αναπτερωθεί όταν διασώστες είδαν στην πρύμνη του πλοίου έναν 22χρονο οδηγό φορτηγού από τη Λευκορωσία, ο οποίος είχε καταφέρει να απεγκλωβιστεί από το γκαράζ 1 που βρίσκεται το όχημα του.

Ο Κύριλ νίκησε το θάνατο. Βγήκε σώος και αβλαβής αφήνοντας πίσω του την πύρινη κόλαση.

«Κοιμόμουν μέσα στη καμπίνα του φορτηγού. Τον περισσότερο χρόνο τον πέρασα εκεί μέσα όλες αυτές τις ώρες δεν είχα τίποτα να φάω. Μαζί μου είχα μόνο νερό. Όταν τελείωσε έψαξα να βρω από άλλα οχήματα. Από τη στιγμή που εγκλωβίστηκα δεν είδα κανέναν άνθρωπο. Άκουγα μόνο φωνές από 4-5 άτομα», δήλωσε ο 22χρονος οδηγός.

Κάτω από δύσκολες συνθήκες και σε θερμοκρασίες που φτάνουν στα όρια τήξης μετάλλων, οι διασώστες συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις έρευνες. Συνεχείς είναι και οι ρίψεις νερού περιμετρικά του πλοίου από ρυμουλκά πυροσβεστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook