Euro 2020: Στον τελικό του Γουέμπλεϊ η Ιταλία – Μεγάλη πρόκριση στα πέναλτι κόντρα στην Ισπανία

euro-2020-στον-τελικό-του-γουέμπλεϊ-η-ιταλία-1247861

Η Ιταλία βρίσκεται στον τελικό του Euro 2020 μετά τη νίκη της στα πέναλτι επί της Ισπανίας με 4-2 (1-1 ο κανονικός αγώνας και η παράταση) και περιμένει την Κυριακή (12/7) στο Γουέμπλεϊ μια εκ των Αγγλία ή Δανία που αναμετρώνται την Τετάρτη (7/7) στις 22:00 (ANT1/SPORT24)

Η «σκουάντρα ατζούρα» πήρε την πρόκριση με ήρωα τον Ντοναρούμα που απέκρουσε πέναλτι του Μοράτα και οι Ιταλοί απέκλεισαν για πρώτη φορά μετά από πέντε παρουσίες στα ημιτελικά και αντίστοιχες προκρίσεις τους Ισπανούς.

Το παιχνίδι μετά το ισόπαλο 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί οι Λοκατέλι και Όλμο ξεκίνησαν με δύο άστοχα πέναλτι για να ακολουθήσουν εύστοχες εκτελέσεις από τους Μπελότι-Μπονούτσι-Μπερναρντέρσκι από πλευράς Ιταλίας και Μορένο-Τιάγκο για τους Ισπανούς.

Ο Μοράτα έστησε τη μπάλα στα έντεκα βήματα για το τέταρτο πέναλτι της Ισπανίας με τον σέντερ φορ της Γιουβέντους ο οποίος στην κανονική διάρκεια ήταν ο σκόρερ για την ομάδα του να βλέπει τον Ντοναρούμα να αποκρούει τη μπάλα.

Ο Ζορζίνιο από την πλευρά του ακολούθησε για τους Ιταλούς γνωρίζοντας πως αν σκοράρει θα έστελνε την ομάδα του στον τελικό. Με τον γνωστή του εκτέλεση ο μέσος της Τσέλσι νίκησε τον Σιμόν, έγραψε το 4-2 και άρχισαν οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί των Ιταλών εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και στις εξέδρες του Γουέμπλεϊ.

sport24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook