Έτσι θα κρύψετε τις άχαρες γωνίες στο σπίτι

έτσι-θα-κρύψετε-τις-άχαρες-γωνίες-στο-σ-1662849

Οι άχαρες γωνίες σε οποιοδήποτε χώρο στο σπίτι, δημιουργούν μια κακή εικόνα και προκύπτουν είτε γιατί έχει κάποια αστοχία σε ένα δωμάτιο όπως ένας λοξός τοίχος, είτε λόγω της κακής διαρρύθμισης.

Όταν ξεκινάτε τη διακόσμηση σε ένα δωμάτιο είναι πολύ σωστό που τοποθετείτε πρώτα τα βασικά έπιπλα, γιατί έτσι θα αποφύγετε τα περιττά πράγματα. Όμως αν δείτε ότι σχηματίζονται άχαρες γωνίες, καλό θα ήταν να τις «εξαφανίσετε» για αναδείξετε στο σύνολο την αισθητική του χώρου που επιμεληθήκατε με τόση προσοχή.

Άλλωστε οι άχαρες γωνίες πολλές φορές είναι και η αιτία που νιώθετε άβολα ή ότι σας ενοχλεί κάτι μέσα σε ένα χώρο χωρίς να ξέρετε τι είναι αυτό.

Παρακάτω θα βρείτε 5 ιδέες για να κρύψετε με στιλ και πρακτικότητα αυτά τα άχαρα σημεία στο σπίτι:

Προσθέστε ράφια για βιβλία

Αυτή είναι μια εξαιρετική ιδέα που ενδείκνυται για κάθε σπίτι. Εάν έχετε μια μεγάλη συλλογή βιβλίων, προσθέστε μία ραφιέρα για να τους δώσετε και πάλι αξία. Αν πάλι περισσεύει χώρος τοποθετήστε δίπλα ένα μικρό τραπέζι μαζί με μια αναπαυτική πολυθρόνα, για να ολοκληρώσετε τη σύνθεση.

Εσωτερικός κήπος

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε για εσάς και για το σπίτι. Χαρίζουν μια μοναδική αίσθηση ζωντάνιας και ηρεμίας στο χώρο, δίνουν χρώμα σε ένα μουντό δωμάτιο και φιλτράρουν τον αέρα αναβαθμίζοντας την ποιότητα διαβίωσης μέσα στο σπίτι.

Γι’ αυτό και αν δεν ξέρετε τι να κάνετε για να κρύψετε μια άχαρη γωνία, προσθέστε μία ή και περισσότερες γλάστρες με υπέροχα καταπράσινα φυτά. Αν σκέφτεστε ότι δεν έχετε χρόνο να τα συντηρήσετε, να ξέρετε ότι υπάρχουν πολλά φυτά που δεν χρειάζονται μεγάλη φροντίδα. Η ζάμια είναι το νούμερο ένα από αυτά!

Κρυφός χώρος για γυμναστική

Μία άχαρη γωνία μπορεί να μετατραπεί σε ένα μέρος όπου θα μπορείτε να γυμνάζεστε σε καθημερινή βάση, όποια στιγμή δείτε ότι έχετε χρόνο. Στρώστε ένα χαλί γιόγκα, ή ένα άλλο μικρό και κομψό, που να ακολουθεί την υπόλοιπη διακόσμηση.

Προσθέστε μαξιλάρες και έναν ωραίο μεταλλικό δίσκο με κεριά και μικρά γλαστράκια με παχύφυτα. Όταν έρθει η στιγμή να γυμναστείτε, απομακρύνετε τα μαξιλάρια και τον δίσκο και στρώστε το στρώμα γυμναστικής για να ξεκινήσετε το πρόγραμμά σας.

Στη συνέχεια τυλίξτε το στρώμα και τα υπόλοιπα props όπως λάστιχα και μικρά βαράκια, και βάλτε τα όλα σε ένα ωραίο μεγάλο καλάθι από φυσικό υλικό όπως γιούτα ή ψάθα, για να παραμένει περιποιημένο και οργανωμένο το σημείο. Μπορείτε ακόμα να τοποθετήσετε ένα μεγάλο ολόσωμο καθρέφτη σε έναν τοίχο.

Φωτίστε το χώρο

Εάν λατρεύετε τα φώτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη γωνία για να φωτίσετε το σπίτι σας με λαμπάκια ψείρες, φανάρια ή οτιδήποτε θα κάνει πιο ατμοσφαιρικό το σημείο. Η διακριτική τους λάμψη και η ζεστή ατμόσφαιρα που εκπέμπουν, θα κρύψουν αυτό το άχαρο σημείο στο σπίτι.

Σταθμός εργασίας

Βάλτε ένα κομψό τραπέζι και μια άνετη καρέκλα, τοποθετήστε επάνω του τον υπολογιστή σας και θα έχετε φτιάξει ένα μικρό και λειτουργικό γραφείο. Διακοσμήστε το με αντικείμενα που θα σας παρακινήσουν να εργαστείτε πιο ευχάριστα, όπως πόστερ ή στιλάτα είδη γραφείου.

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook