Έτσι θα κρατήσεις ασφαλή τον λογαριασμό σου στο Instagram

έτσι-θα-κρατήσεις-ασφαλή-τον-λογαριασ-1254559

Τη νέα δυνατότητα Security Checkup για το Instagram, η οποία θα καθοδηγεί τους χρήστες εξηγώντας τους τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν εάν ο λογαριασμός τους έχει παραβιαστεί, παρουσίασε η Facebook. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα techgear.gr, μερικά από τα βήματα περιλαμβάνουν την επαλήθευση της δραστηριότητας σύνδεσης και την ενημέρωση των στοιχείων επικοινωνίας, όπως ο αριθμός τηλεφώνου ή μία εναλλακτική διεύθυνση email.

Η Facebook εγκαινιάζει αυτή τη νέα υπηρεσία, καθώς παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των παραβιασμένων λογαριασμών. Εκτός από τη λειτουργία Security Checkup, το Instagram εξέτασε και ορισμένα διαφορετικά πράγματα που μπορεί να κάνει ο χρήστης για να αποφύγει την παραβίαση του λογαριασμό του.

Σημειώνεται ότι, περιέργως, η ρύθμιση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (two-factor authentication ή 2FA) δεν συμπεριλαμβάνεται στο Security Checkup του Instagram. Ωστόσο, η εταιρεία προτείνει να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα, εάν δεν την έχει ενεργοποιήσει ήδη ο χρήστης. Το 2FA μπορεί να σας προσφέρει μια επιπρόσθετη προστασία, αντί να βασίζεστε μόνο στον κωδικό πρόσβασής σας για τη διατήρηση της ασφάλειας του λογαριασμού σας.

Τέλος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα techgear, το Instagram θα αναπτύξει τη δυνατότητα χρήσης του Whatsapp ως μία από τις μεθόδους ασφαλείας κατά την ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, εκτός από τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου ή τις εφαρμογές όπως το Google Authenticator. Μια ενσωμάτωση που έχει νόημα, δεδομένου ότι στη Facebook ανήκει τόσο το WhatsApp όσο και το Instagram. Όταν η συγκεκριμένη λειτουργία γίνει διαθέσιμη για τον λογαριασμό σας, θα έχετε τη δυνατότητα να στείλετε έναν κωδικό στον αριθμό WhatsApp σας.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook