Έτσι θα καθαρίσετε την ντουλάπα σας χωρίς να το μετανιώσετε αργότερα

έτσι-θα-καθαρίσετε-την-ντουλάπα-σας-χω-1301690

Αν η ντουλάπα σας ξεχειλίζει από παλιομοδίτικες μπλούζες και φθαρμένα τζιν, τότε και μόνο στην όψη της ίσως αποθαρρύνεστε να μπείτε στην διαδικασία να την καθαρίσετε. Είναι, μάλιστα, πολύ πιθανόν να μην την οργανώνετε επειδή πολύ απλά δεν είστε σίγουροι τι θέλετε να κρατήσετε και τι να πετάξετε.

Μπορεί οι μεγάλες σακούλες σκουπιδιών να ακούγονται θεωρητικά ως λύση, ωστόσο ίσως σας απασχολεί η σκέψη του τι θα κάνετε αν θελήσετε να φορέσετε το παλιό σας πουλόβερ και βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να το έχετε πετάξει ή δωρίσει. Δείτε, λοιπόν, παρακάτω με ποιο τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε την ντουλάπα σας χωρίς να το μετανιώσετε αργότερα.

Βάλτε τα ρούχα σε κουτιά

Αντί να πάρετε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών και να πετάξετε τα ρούχα που δεν θέλετε, διπλώστε τα και βάλτε τα σε κουτιά. Αποθηκεύστε τα κουτιά στο πίσω μέρος της ντουλάπας σας και κρατήστε τα για 2-3 μήνες. Αν δεν θελήσετε να φορέσετε κάτι που βρίσκεται μέσα στα κουτιά, τότε θα είστε σίγουροι πως μπορείτε να τα δωρίσετε.

Ξεφορτωθείτε τα διπλά ρούχα

Αν έχετε 5 λευκές μπλούζες, 3 πλεκτές ζακέτες και… αναρίθμητα ριγέ φορέματα, τότε ήρθε η ώρα να κάνετε κάποια επιλογή. Αν κάποιο ρούχο σας δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που το κάνει ξεχωριστό από τα άλλα, τότε κρατήστε τα αγαπημένα σας και ξεφορτωθείτε το. Οι πιθανότητες είναι πως δεν θα προσέξετε καν ότι λείπει.

Αν κάποιο ρούχο σας δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που το κάνει ξεχωριστό από τα άλλα, τότε κρατήστε τα αγαπημένα σας και ξεφορτωθείτε το.

Απομακρύνετε οτιδήποτε δεν σας κάνει να νιώθετε καλά

Είναι καιρός να ξεφορτωθείτε τα «όταν ήμουν αδύνατη-ος» τζιν. Επηρεάζουν αρνητικά την αυτοπεποίθησή σας, δεν σας κάνουν να νιώθετε καλά όταν κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέπτη, σας ρίχνουν τη διάθεση και… πιάνουν χώρο στην ντουλάπα σας. Κρατήστε τα κομμάτια που φοράτε και σας κάνουν να νιώθετε καλά. Τα υπόλοιπα δεν θα σας λείψουν.

Είναι καιρός να ξεφορτωθείτε τα «όταν ήμουν αδύνατη-ος» τζιν.

Εντοπίστε ποια είναι τα χρήσιμα ρούχα

Καταγράψτε ποια ρούχα πραγματικά χρησιμοποιείτε με αυτό το κόλπο: Τοποθετήστε όλες τις κρεμάστρες σας προς μία κατεύθυνση και όταν φοράτε κάτι γυρίστε την κρεμάστρα από την άλλη πλευρά. Σε 2-3 μήνες θα ξέρετε ακριβώς ποια είναι τα ρούχα που χρησιμοποιείτε. Κρατήστε τα και απομακρύνετε τα υπόλοιπα.

Τοποθετήστε όλες τις κρεμάστρες σας προς μία κατεύθυνση και όταν φοράτε κάτι γυρίστε την κρεμάστρα από την άλλη πλευρά.

Αναγκάστε τον εαυτό σας να φορέσει τα ρούχα για τα οποία αμφιβάλετε

Κάποια κομμάτια γνωρίζετε πολύ καλά πως δεν τα θέλετε. Τι γίνεται όμως με αυτά για τα οποία έχετε αμφιβολίες; Για να δείτε αν πραγματικά θέλετε ένα ρούχο αναγκάστε τον εαυτό σας να το φορέσει 3 φορές μέσα σε μία εβδομάδα. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε πως νιώθετε και αν θέλετε να το κρατήσετε ή να το πετάξετε.

Για να δείτε αν πραγματικά θέλετε ένα ρούχο αναγκάστε τον εαυτό σας να το φορέσει 3 φορές μέσα σε μία εβδομάδα.

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να φοράει μόνο τα αγαπημένα σας ρούχα

Έχετε κάποιο τζιν ή κάποια μπλούζα που νιώθετε τύψεις να ξεφορτωθείτε επειδή κάποιος σας την έκανε δώρο; Μήπως κρατάτε κάποιο ρούχο μόνο και μόνο επειδή το αγοράσατε ακριβά αλλά στην πραγματικότητα δεν θα σας αρέσει και τόσο πολύ; Αν υπάρχει κάτι που το κρατάτε επειδή νιώθετε ενοχές αλλά δεν θα σας λείψει αν δεν το έχετε κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και… ξεφορτωθείτε το.

Φορέστε μόνο τα ρούχα που σας κάνουν να νιώθετε καλά.

Αν ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω θα δείτε πως δεν είναι και τόσο δύσκολο να ξεκαθαρίσετε τα ρούχα σας και θα δώσετε στον εαυτό σας το προνόμιο να απολαμβάνει μια οργανωμένη και καθαρή ντουλάπα!

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook