Έτσι θα καταλάβετε πως ήρθε όντως η ώρα να χωρίσετε

έτσι-θα-καταλάβετε-πως-ήρθε-όντως-η-ώρα-1017516

To να πάρει κανείς την απόφαση να χωρίσει είναι τις περισσότερες φορές δύσκολο, πράγμα που σημαίνει ότι αν και βλέπει πως τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο, να μην λέει να λήξει τη σχέση υπομένοντας καταστάσεις που δεν του είναι καθόλου ευχάριστες. Αν βρίσκεστε σε μια αμφιταλαντευόμενη φάση της ζωής σας ανάμεσα στο αν πρέπει ή όχι να χωρίσετε, σας δίνουμε 9 λόγους που αν συντρέχουν τότε η σχέση σας έχει ήδη τελειώσει και πρέπει πραγματικά να προχωρήσετε παρακάτω:

1.Σκέφτεστε ότι κάνετε σεξ με άλλους ανθρώπους: Αν λοιπόν οι σεξουαλικές σας φαντασιώσεις δεν περιλαμβάνουν πλέον τον πρώην σας δε μπορείτε να πιέσετε το μυαλό σας ώστε να βρίσκει ερωτικό και ελκυστικό μόνο το σύντροφό σας. Το να έχετε ερωτικές σκέψεις ακόμα και όταν είστε σε μια ευτυχισμένη σχέση είναι φυσιολογικό, όμως αν αυτό είναι το μοναδικό που συμβαίνει και σας κάνει ευτυχισμένους, τότε ναι, έχει τελειώσει το καλό σεξ με το σύντροφό σας και αναζητάτε κάτι άλλο.

2.Ο σύντροφός σας έχει γίνει ελεγκτικός: Αν σας έχει απομακρύνει από τους φίλους και την οικογένειά σας και γκρινιάζει όταν θέλετε να τους δείτε ή να βγείτε μαζί τους έξω, τότε προφανώς και η σχέση αυτή έχει περάσει στο στάδιο της προσωποκράτησης. Το ότι είστε ζευγάρι με κάποιον δε σημαίνει ότι πρέπει να απομονωθείτε από τους γνωστούς σας και να μην έχετε και τη δική σας ζωή παράλληλα χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει κάτι πονηρό. Πρόκειται για το φαινόμενο love bombing.

3.Αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε εντελώς διαφορετική φάση στις ζωές σας: Aν πλέον ένα ζευγάρι συνειδητοποιήσει ότι δεν συμβαδίζει, αυτό είναι πολύ ικανό να τους χωρίσει, ειδικά αν ο ένας νιώθει ότι θέλει να κάνει ένα βήμα παραπέρα στη σχέση ενώ ο άλλος δεν είναι ακόμη έτοιμος. Τις περισσότερες φορές, εκείνη είναι που θέλει να επισημοποιήσει τα πράγματα ή να κάνει ένα παιδί είναι η γυναίκα κι εκείνος που κάνει πίσω είναι ο άντρας. Αν το ζευγάρι δε βρίσκεται στην ίδια σελίδα να χωρίσει.

4.Αν απλά βαρεθήκατε. Ναι ξέρετε συμβαίνει κι αυτό και είναι πολύ σοβαρό. Το να πλήξει κανείς σε μια σχέση είναι σχεδόν θανατηφόρο: αν όταν είστε μαζί δεν έχετε πια τι να κάνετε και δε βρίσκεστε πια τι να πείτε τότε καλό είναι να μην πιέζεστε και να βαλτώνετε ρίχνοντας ο ένας το φταίξιμο στον άλλον. Το να μείνει ο καθένας μόνος του και να απολαύσει τη ζωή που θέλει να κάνει ή να βρει ένα νέο ταίρι θα τον ανανεώσει και σε τελευταία ανάλυση η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι βαρετή.

5.Έχετε χάσει την επιθυμία σας να κάνετε σεξ. Σχέση χωρίς σεξ δεν είναι σχέση. Αν και μόνο στην ιδέα ότι θα κάνετε σεξ με το σύντροφό σας νιώθετε αποστροφή, ενώ παριστάνετε την κουρασμένη ή την άρρωστη προκειμένου να αποφύγετε την αγγαρεία, τότε έχετε μπει σε μονόδρομο χωρισμού. Συνήθως αυτό είναι μη αναστρέψιμο και σηματοδοτεί το πιο οριστικό τέλος μιας σχέσης από οποιοδήποτε άλλο. Όταν τελειώσει το σεξ – σε μια ηλικία η οποία είναι σεξουαλικά ενεργή- τελειώνουν όλα.

6.Προτιμάτε να βλέπετε τους φίλους σας παρά το σύντροφό σας. Αν πλέον δεν ονειρεύεστε ότι κάνετε πράγματα μαζί του, αν δεν υπάρχει πουθενά μέσα στα σχέδιά σας, αν δεν περιμένετε πως και πως να πάτε μαζί του διακοπές τότε ναι, προφανώς και έχετε χωρίσει και δεν το ξέρετε. Γενικότερα όταν πάψει να υπάρχει η επιθυμίας να συναντηθείτε και να ανταλλάξετε τα νέα σας ενώ αντίθετα αυτό σας συμβαίνει με άλλα άτομα τότε απλώς αυτό που νιώθατε για το σύντροφό σας σας τελείωσε.

7.Αν τσακώνεστε παραπάνω από το κανονικό. Το να μαλώνει ένα ζευγάρι είναι απολύτως φυσιολογικό από τη στιγμή που και οι δυο είναι ζωντανοί. Όταν όμως οι καυγάδες γίνονται καθημερινοί, έντονοι, με την παραμικρή αφορμή και τοξικοί τότε το τέλος είναι κοντά. Αν οι στιγμές που τσακώνεστε είναι περισσότερες από αυτές που δεν τσακώνεστε τότε μάλλον πρέπει να το διαλύσετε. Ζείτε κάτι πολύ ψυχοφθόρο που σας κοστίζει ήδη κι ας μην το έχετε συνειδητοποιήσει

8.Ελπίζετε ότι ο σύντροφός σας θα αλλάξει. Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες πλάνες που βιώνουν οι γυναίκες, νομίζουν ότι ο σύντροφός τους θα αλλάξει για εκείνες. Επομένως, κάνουν μαζί του σχέση όχι γι αυτό που είναι, αλλά για αυτό που θα ήθελαν να είναι. Ο άνθρωπος λοιπόν γενικά δεν αλλάζει, παραμένει ίδιος κι εκείνες απογοητεύονται που δεν τα καταφέρνουν αλλά -ένα περίεργο πράγμα- επιμένουν. Θα βρεθεί άλλη να αγαπήσει αυτό που είναι, αφήστε τον να πάει στο καλό.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook