Έτσι θα είναι από σήμερα οι πινακίδες στα σύνορα της Βόρειας Μακεδονίας

Αυτή είναι η αρχή από μια σειρά αλλαγών στο όνομα της χώρας που θα συμβεί σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στις διμερείς σχέσεις αλλά και στο εσωτερικό της

Μετά την Κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Κοινοβούλια Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας αλλά και μετά την ψήφιση του Πρωτοκόλλου για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ από τα κράτη μέλη της συμμαχίας, αρχίζουν να τίθενται σε εφαρμογή στη γειτονική χώρα τα συμφωνηθέντα.

Αρχής γενομένης από σήμερα Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, όπως αποκάλυψε με φωτογραφία που δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter ο δημοσιογράφος της χώρας, Vladimir Petreski. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη πινακίδα με το νέο όνομα της χώρας όπως προκύπτει από την συμφωνία των Πρεσπών θα εγκατασταθεί σήμερα στα σύνορα με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, αυτή είναι η αρχή από μια σειρά αλλαγών στο όνομα της χώρας που θα συμβεί σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, τις διμερείς σχέσεις αλλά και το εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας, π.χ. σε όλα τα νέα έγγραφα, όπου και θα αναφέρεται στο εξής με τη νέα συνταγματική ονομασία, δηλαδή «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ