Έτσι “σκοτώνουν” κόσμο τα παλιά στηθαία στους ελληνικούς δρόμους | Photo

Ακόμη δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου όταν τα παλαιά και μη πιστοποιημένα στηθαία δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν το όχημά τους με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε κολώνα της ΔΕΗ και να προσγειωθεί σε παράδρομο…

Ειδικότερα οι δύο άτυχοι εκπαιδευτικοί επέστρεφαν στην Πάτρα από το Γενικό Λύκειο Λεχαινών όπου και υπηρετούσαν και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το όχημά τους εξετράπη της πορείας του, έσπασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα της Εθνικής Οδού, χτύπησε κολώνα της ΔΕΗ και προσγειώθηκε σε παράδρομο.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος των Καμινίων. Στο μοιραίο ΙΧ επέβαιναν δυο ακόμα εκπαιδευτικοί οι οποίοι όμως απλά τραυματίστηκαν και δεν κινδύνευσε η ζωή τους.

Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς στις φωτογραφίες τα παλαιά στηθαία έπεσαν σαν… τραπουλόχαρτα μη μπορώντας να συγκρατήσουν το αυτοκίνητο ή να διατηρήσουν την πορεία του εντός του Εθνικού Οδικού Δικτύου με αποτέλεσμα εκείνο να συνεχίσει ανεξέλεγκτο την πορεία του προς τον παράδρομο αφού πριν είχε χτυπήσει και σε κολώνα της ΔΕΗ. Επίσης είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι θα είχε συμβεί αν αντί για ένα απλό αυτοκίνητο είχε προσκρούσει στο παλαιό στηθαίο κάποιο φορτηγό του οποίου η τρελή πορεία είναι άγνωστο που θα ολοκληρώνονταν!

Αν είχε γίνει χρήση νέων πιστοποιημένων στηθαίων τα οποία απορροφούν την δύναμη της πρόσκρουσης τότε είναι πολύ πιθανό οι επιβάτες του μοιραίου οχήματος να μην είχαν χάσει τη ζωή τους καθώς το όχημά τους δεν θα εκτοξεύονταν προς τον παράδρομο αλλά θα παρέμεινε με υλικές ζημιές εντός του Εθνικού Οδικού δικτύου.

newsauto.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ