Έτσι «άλωσε» την Πόλη ο Ολυμπιακός – Διέσυρε τους Τούρκους στο σπίτι τους

έτσι-άλωσε-την-πόλη-ο-ολυμπιακός-δι-1291256

Όνειρο στην Πόλη ήταν ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι πήραν το διπλό στο Σουκρού Σαράτσογλου, καθώς επικράτησαν 3-0 της Φενέρμπαχτσε για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, με δύο γκολ του Γιώργου Μασούρα και ένα του Τικίνιο.

Οι ερυθρόλευκοι έτσι παρέμειναν στην κορυφή του τέταρτου ομίλου με έξι πόντους στο +2 απ’ την Άιντραχτ, στο +5 απ’ την Φενέρμπαχτσε και στο +6 απ’ την Άντβερπ έχοντας κάνει μεγάλο πρώτο βήμα για την πρόκριση με το δύο στα δύο στα εναρκτήρια παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός άφησε την μπάλα στη Φενέρμπαχτσε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ άνοιξε το σκορ νωρίς με τον Τικίνιο στο 6′. Αν και οι ερυθρόλευκοι δεν ξεκίνησαν καλά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μασούρας έριξε στα… σχοινιά τους γηπεδούχους με δύο γκολ του στο 62′ και στο 68′.

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό με γκολάρα Τικίνιο

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με 4-1-4-1, με τον Μπα δεξιό μπακ και τον Μασούρα σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, να δίνει βοήθειες στον Σενεγαλέζο στόπερ. Μπροστά από την τετράδα της άμυνας ήταν ο Μπουχαλάκης, με τους δύο Καμαρά σε ρόλο εσωτερικών χαφ. Στην κορυφή του σχήματος της Μαρτίνς έπαιζε ο Τικίνιο. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν ιδανικά στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξαν το σκορ στο 6′.

Ο Μασούρας έκλεψε την μπάλα, οι ερυθρόλευκοι ξεχύθηκαν στην κόντρα, μοίρασε στον Τικίνιο, ο οποίος πάτησε στην περιοχή. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε απέναντι απ’ τον κίπερ της Φενέρ και πλάσαρε με πανέμορφο τρόπο για το 0-1 βάζοντας σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό.

Το γκολ αυτό καθόρισε την στρατηγική των ερυθρόλευκων, δίνοντας την μπάλα στην Φενέρμπαχτσε, προσπαθώντας παράλληλα να εκμεταλλευτεί κλεψίματα και να φύγει στην κόντρα δημιουργώντας κινδύνους.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα λάθη της Φενέρ

Η Φενέρμπαχτσε είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπορούσε να γίνει ουσιαστική μπροστά απ’ την εστία του Βατσλίκ. Ο Ολυμπιακός δεν εγκατέλειπε το πλάνο του. Έψαχνε τα λάθη στη μεσαία γραμμή και έτρεχε στην κόντρα αναζητώντας το δεύτερο γκολ.

Στο 35′ οι ερυθρόλευκοι είχαν και μία καλή στιγμή για το δεύτερο γκολ. Ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε λάθος του Σαλάι στα δεξιά και γύρισε στην περιοχή. Ο Μαντί Καμαρά σούταρε, όμως απέκρουσε ο κίπερ της Φενέρμπαχτσε. Στο 37′ ο Μαντί ακόμη μία φορά απείλησε με σουτ του που έφυγε πάνω απ’ την εστία του Αλτάι.

Απ’ το πουθενά, με τον Ολυμπιακό να κρατάει λίγο παραπάνω την μπάλα στα πόδια του, οι ερυθρόλευκοι λίγο έλειψε να ισοφαριστούν. Ο Μπουχαλάκης έβαλε το πόδι του σε σέντρα απ’ τα δεξιά, ο Ρόσι βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή, όμως ήταν άστοχος στις καθυστερήσεις.

Η Φενέρμπαχτσε μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Μαρτίνς να έχει περάσει τον Λαλά στη θέση του Μπα. Οι γηπεδούχοι πατούσαν πιο συχνά στην περιοχή του Ολυμπιακού και είχε δύο καλές στιγμές με τον Βαλένσια στο 47′ και στο 49′. Στο 56ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγάλη τους ευκαιρία.

Ο Σαλάι έβγαλε την βαθιά μπαλιά στην περιοχή, ο Πέλκας ξεχάστηκε απ’ την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας παίκτης της Φενέρ πλάσαρε στην κίνηση, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να φεύγει άουτ. Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να απαντήσει σε μία αντεπίθεση. Ο Αγκιμπού Καμαρά πάτησε στην περιοχή, καθυστέρησε και το σουτ του έδιωξε σε κόρνερ ο Αλτάι. Αυτό ήταν και το σημείο που γύρισε ο διακόπτης…

Ο Ολυμπιακός με ακόμη μία γκολάρα βρήκε το δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση. Ο Τικίνιο με ωραία ενέργεια μπήκε στην περιοχή απ’ τα αριστερά, μοίρασε στον Μαντί Καμαρά, ο Αλτάι απέκρουσε με τα πόδια και ο Μασούρας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τρομερό τρόπο με ένα δυνατό σουτ στο 62ο λεπτό.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί σ’ αυτό το πεντάλεπτο και πέτυχαν ακόμη ένα γκολ στο 68′ δίνοντας στη νίκη τους διαστάσεις θριάμβου. Έπειτα από τρομερή ενέργεια του Αγκιμπού Καμαρά μέσα στην περιοχή μετά την πάσα του Τικίνιο, έκανε το σουτ, ο Αλτάι απέκρουσε. Ο Μασούρας πήρε ξανά το ριμπάουντ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι είχε πάρει τον δρόμο του. Ο Ολυμπιακός διαχειριζόταν το παιχνίδι, με τη Φενέρμπαχτσε να μην μπορεί να μπει ξανά μέσα στο ματς σε κανένα σημείο. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν ένα μεγάλο διπλό.

Φενέρμπαχτσε: Αλτάι, Μιν Τζάε, Σάλαϊ, Νόβακ, Οσάγι-Σάμιουελ, Γιαντάς (75′ Μέγερ), Λουίζ Γκουστάβο (70′ Ζάιτς), Καντίογλου (84′ Σανλιτούρκ), Ρόσι (70′ Μπερίσα), Πέλκας και Βαλέντσια (75′ Γκουμούσκαγια).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μασούρας (89′ Βαλμπουενά), Μπα (46′ Λαλά), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Αγκιμπού Καμαρά, Μαντί Καμαρά (89′ Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Ονιεκούρου (64′ Κούντε), Τικίνιο (86′ Αραμπί).

sport24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook