Έτσι εξελέγη ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης – Βίντεο από το Φανάρι

έτσι-εξελέγη-ο-νέος-αρχιεπίσκοπος-κρή-1354566

Ο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τη σημερινή διαδικασία εκλογής.

Στο βίντεο φαίνεται η καταμέτρηση των ψήφων και η ανακοίνωση του αποτελέσματος, με τον κ. Ευγένιο να λαμβάνει 7 ψήφους και τον κ. Αμφιλόχιο 5.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

Συνήλθε σήμερον, Τρίτην, 11ην τ.μ. Ἰανουαρίου 2022, η Αγία καί Ιερά Σύνοδος, υπό τήν προεδρίαν της Α.Θ.Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Κατά τήν συνεδρίαν ταύτην, επί τη αναγνώσει του γράμματος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της εν Κρήτῃ Εκκλησίας, διά του οποίου υποβάλλει αύτη εις την Μητέρα Εκκλησίαν το υπ᾽ αυτής καταρτισθέν Τριπρόσωπον διά την ανάδειξιν του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, αδείᾳ και προτροπή τῆς Α.Θ.Παναγιότητος, οι άγιοι συνοδικοί πάρεδροι μετέβησαν εις τον πάνσεπτον Πατριαρχικόν Ναόν και ψήφων κανονικών γενομένων τη επικλήσει του Παναγίου Πνεύματος, Αρχιεπίσκοπος Κρήτης εξελέγη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, όστις και αναμένεται εις Φανάριον διά την τέλεσιν κατά την τάξιν του Μικρού και του Μεγάλου Μηνύματος.

Δείτε το βίντεο:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook