Έτσι απέδρασαν σε… 9 λεπτά οι δύο Αλβανοί από τις φυλακές του Κορυδαλλού

Ούτε στο Χόλιγουντ δεν γίνονται αυτά: απόδραση κινηματογραφικού τύπου πραγματοποίησαν οι δύο Αλβανοί υπόδικοι, οι οποίοι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς απέδρασαν από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου οι δύο ιδιαίτερα επικίνδυνοι κακοποιοί χρειάστηκαν μόλις εννέα λεπτά για να πραγματοποιήσουν την παράτολμπη απόδρασή τους, πραγματοποιώντας το «τέλειο σχέδιο».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι χρησιμοποιώντας το ελατήριο από το εσωτερικό ενός αναπτήρα, αυτοσχέδιους ιμάντες από μία βαλίτσα, αλλά και αξιοποιώντας την απουσία φρουρού στο φυλάκιο που απείχε μόλις 6 μέτρα από το σημείο διαφυγής τους οι δύο κακοποιοί απέδρασαν και πλέον αναζητούνται από την αστυνομία, καθώς θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Συγκεκριμένα στις 9 παρά το βράδυ ανήμερα της Πρωτοχρονιάς οι δύο Αλβανοί κακοποιοί έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους και απέδρασαν από το ισόγειο 17ο κελί της τέταρτης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού.
Την ίδια στιγμή οι φύλακες δεν αντιλήφθηκαν την απόδραση και χρειάστηκε να περάσουν 10 ολόκληρες ώρες μέχρι να διαπιστωθεί η απόδραση και να τσεκάρουν το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα.

-Οι δύο Αλβανοί κόβουν 2 με 3 κάγκελα του παραθύρου του κελιού τους. Με το εσωτερικό ελατήριο (το είχαν τεντώσει) και με πολύ υπομονή είχαν τρίψει τα κάγκελα. Τα ανοιξαν και πέρασαν έξω.

-Στις 8:31 το βράδυ οι δύο κακοποιοί βγαίνουν από το κελί τους.

-Οι κάμερες ασφαλείας καταγράφουν τις κινήσεις τους, αλλά ο φρουρός που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κέντρο ελέγχου δεν το αντιλήφθηκε.

-Περνούν στο «νεκρό προαύλιο», μεταξύ της 4ης και 1ης πτέρυγας των φυλακών.

-Ο φρουρός, σε φυλάκιο 25 μέτρα μακριά από το σημείο απόδρασης, δεν τους είδε.

-Το φυλάκιο 6, μόλις 2 μέτρα από το σημείο που οι δύο άνδρες αναρριχήθηκαν και πέρασαν την εξωτερική μάντρα, ήταν χωρίς φρουρό.

-Στη συνέχεια πηδούν την μάνδρα 2-3 μέτρων και βρίσκονται στην περιμετρική ζώνη του Κορυδαλλού και φτάνουν στον εξωτερικό μαντροτοιχο των φυλακών.

-Πετούν τον αυτοσχέδιο ιμάντα, ο οποίος στην δεύτερη προσπάθεια πιάνεται από τον λαμπτήρα και σταθεροποιείται.

-Ο ένας σκύβει, ο δεύτερος ανεβαίνει πάνω στη πλάτη του και να σκαρφαλώνει τον μαντρότοιχο με ταχύτητα. Στη συνέχεια ανεβαίνει και ο δεύτερος.

-Το ρολόι έδειχνε 8:39 το βράδυ και οι δύο επικίνδυνοι κακοποιοί είναι πλέον ελεύθεροι.

-Την επόμενη ημέρα στις 7:00 στην πρωινή καταμέτρηση διαπιστώνεται η απόδραση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ