Έτοιμες σε τρία χρόνια στο δήμο Χανίων οι οκτώ νέες σχολικές μονάδες

έτοιμες-σε-τρία-χρόνια-στο-δήμο-χανίων-765547

Έτοιμες σε τρία χρόνια, θα είναι οι οκτώ νέες σχολικές μονάδες που θα κατασκευάσει ο δήμος Χανίων μέσω ΣΔΙΤ, καθώς οι σχετικές διαδικασίες, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, το χρονοδιάγραμμα εξελίσσεται κανονικά.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Χανίων το πρωί, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ, κ. Νίκος Μαντζούφας, εκπροσώπων της σχολικής κοινότητας, της Ένωσης Γονέων και υπηρεσιακών παραγόντων έγινε συζήτηση για το πώς προχωράει η όλη διαδικασία, ενώ από την πλευρά του ο κ. Βάμβουκας σημείωσε χαρακτηριστικά πως ο δήμος Χανίων είναι ο πρώτος στη χώρα που κατασκευάζει σχολικές μονάδες με αυτό τον τρόπο.

Το κόστος της κατασκευής θα φθάσει τα 40 εκατομμύρια μαζί με την ανακατασκευή του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας που θα ενωθεί με τον δημοτικό κήπο.

Επισημάνθηκε επίσης πως τα πλεονεκτήματα της όλης διαδικασίας θα είναι η ποιοτική κατασκευή, γρήγορη παράδοση, συντήρηση και καθαριότητα για 25 χρόνια και μηδενικό κόστος για το δήμο Χανίων.

Από την πλευρά του ο Ειδικός Γραμματέας κ. Νίκος Μαντζούφας είπε πως το έργο έχει εγκριθεί από την διυπουργική επιτροπή «και πολύ σύντομα και με άκρως επαγγελματικό τρόπο το έργο αυτό θα δημοπρατηθεί».

Εκτίμησε δε, πως η κατασκευή των σχολείων αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, αναδεικνύοντας τα Χανιά και ως επενδυτικό προορισμό.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook