Ετοιμάζεται για νέο κατάστημα στην Κρήτη η ΙΚΕΑ

ετοιμάζεται-για-νέο-κατάστημα-στην-κρ-957119

Σημαντικές ειδήσεις για τις επόμενες κινήσεις της IKEA στην Ελλάδα είχε η τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των επενδυτών της Fourlis

Η εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την ανάπτυξη της σουηδικής αλυσίδας στην Ελλάδα ανέφερε ότι πλέον το 15% των πωλήσεων της IKEA στην χώρα μας πραγματοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος. Παράλληλα ο CEO του ομίλου κ. Α. Πεταλάς αναφέρθηκε για το που θα δημιουργηθεί το πρώτο IKEA πόλης.

ΙΚΕΑ σε Πάτρα και Κρήτη

Η αρχή θα γίνει από την γειτονική Βουλγαρία – χώρα για την οποία ο όμιλος Fourlis έχει επίσης τα δικαιώματα ανάπτυξης – και συγκεκριμένα από την πόλη της Βάρνας.

Στην Ελλάδα το νέο τύπου κατάστημα που είναι μεγέθους 5.000 έως 7.000 τ.μ. εξετάζεται για την Κρήτη καθώς και για την Πάτρα χωρίς όμως μέχρι στιγμής ο όμιλος να έχει βρει τα κατάλληλα ακίνητα. Υπενθυμίζεται ότι πρώτο IKEA Planing Studio άνοιξε τις πόρτες του πριν από ένα περίπου χρόνο στο Λονδίνο.

Πέρα όμως από τα “IKEA πόλης” ο όμιλος Fourlis έχει πάρει το πράσινο φως από την μητρική InterIkea να είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα δοκιμάσουν νέα formats στα οποία πειραματίζεται η πολυεθνική. Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί έκπληξη καθώς τα “ελληνικά” IKEA έχουν καταγράψει αρκετές πρωτιές παγκοσμίως.

Shop in a Shop και θεματικά καταστήματα

Τα νέα formats αφορούν τόσο στη δημιουργία shop in a shop άλλων λιανεμπόρων εντός των μεγάλων εμβαδού ΙΚΕΑ, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά και η δημιουργία θεματικών καταστημάτων στον αστικό ιστό των μεγάλων πόλεων. Η τελευταία εκδοχή αφορά σε μικρά καταστήματα που θα παρουσιάζουν θεματικές συλλογές της ΙΚΕΑ (αξεσουάρ, διακόσμηση, είδη κουζίνας κτλ).

One thought on “Ετοιμάζεται για νέο κατάστημα στην Κρήτη η ΙΚΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook