Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεμιέρα του Euro 2004!

ετοίμαζαν-τρομοκρατικό-χτύπημα-στην-808254

Ο πρώην επικεφαλής της πορτογαλικής αστυνομίας αποκάλυψε ότι σχεδιαζόταν τρομοκρατικό χτύπημα το 2004 στην πρεμιέρα του Euro, όταν η Ελλάδα αντιμετώπισε την Πορτογαλία.

Το παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία στο Euro 2004 ήταν εκείνο ανάμεσα στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα. Ύστερα από πολλά χρόνια ο τότε επικεφαλής της αστυνομίας, Κάρλος Άνζος, αποκάλυψε ότι εκείνη την ημέρα ετοιμαζόταν τρομοκρατικό χτύπημα, το οποίο απέτρεψαν οι πορτογαλικές αρχές.

«Τρομοκράτες είχαν εγκατασταθεί στην Μπράγκα για να προετοιμάσουν επίθεση στο Πόρτο στην έναρξη του Euro. Δεν ξέραμε αν ο σκοπός ήταν να γίνει στην τελετή έναρξης ή κατά τη διάρκεια του αγώνα της πρεμιέρας. Λάβαμε την πληροφορία τρεις μήνες πριν την έναρξη της διοργάνωσης. Αποφασίσουμε να τους συλλάβουμε. Και καλά κάναμε. Ο κύριος ύποπτος ήταν ο Μοχάμεντ Μπουγερί, σκληροπυρηνικός μουσουλμάνος με ολλανδικό και μαροκινό διαβατήριο. Καταδικάστηκε κι εκδόθηκε εκτός Πορτογαλίας. Έπειτα από επτά μήνες δολοφόνησε τον Ολλανδό σκηνοθέτη, Τέο φαν Γκόγκ», αποκάλυψε ο Άνζος.

Πηγή: gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook