Ετοιμαστείτε για ένα κρύο Σαββατοκύριακο στην Κρήτη – Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα

ετοιμαστείτε-για-ένα-κρύο-σαββατοκύρ-1163575

Ο Δεκέμβρης ήρθε και μαζί του φέρνει βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη.

Ο χειμώνας μπαίνει για τα καλά από αυτό το Σαββατοκύριακο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από τους 13 βαθμούς Κελσίου και να μην ξεπερνά τους 20, όπως είπε στο zarpanews.gr ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας. Στα δυτικά του νησιού μάλιστα, αναμένεται έντονη βροχόπτωση, ακόμα και καταιγίδες.

Σύμφωνα και με την πρόγνωση του καιρού, από τον κ. Λέκκα, το χαμηλό βαρομετρικό από την μεσόγειο κινείται στον ελλαδικό χώρο από σήμερα, Παρασκευή.

Ειδικότερα, την Παρασκευή, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους καθώς θα έχουμε γενικά συννεφιά με κάποια φαινόμενα βροχής σε περιοχές στα νότια και δυτικά του νησιού, ενώ από το απόγευμα θα επεκταθούν και στις βόρειες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις με 3,4 έως και 5 μποφόρ ενώ ενισχυμένοι θα είναι στα δυτικά και σε περιοχές στα ανατολικά.

Η έντασή τους στα βόρεια θα φτάσει τα 5,6 μποφόρ και θα είναι πιο ενισχυμένοι με τις μέγιστες ριπές κατά τόπους να ξεπερνούν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην ελάχιστη τιμή της στους 15 βαθμούς με τις μέγιστες να φτάνουν τους 20 – 22 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο η σκόνη θα είναι περιορισμένη.

Όσον αφορά το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου θα έχουμε και πάλι τα ίδια φαινόμενα με κατά τόπους βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με την πρόγνωση, ο καιρός θα είναι πιο άστατος από την Παρασκευή, αλλά θα υπάρξει βελτίωση στα φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότια και δυτικά με 3,4 – 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 με 15 βαθμούς με την μέγιστη να μην ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι καλός, με λίγες νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο ίδια επίπεδα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook