Εθνική Λυρική Σκηνή: Εντυπωσιακές παραστάσεις μέσα από τη νέα διαδικτυακή της τηλεόραση

εθνική-λυρική-σκηνή-εντυπωσιακές-παρ-1189026

Tην Κυριακή 14 Μαρτίου ξεκίνησε η πλήρης λειτουργία της GNO TV, της νέας διαδικτυακής τηλεόρασης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Πρόκειται για μια on demand πλατφόρμα, η οποία παρέχει στους θεατές τη δυνατότητα να βλέπουν παραστάσεις της ΕΛΣ από την άνεση του σπιτιού τους, σε όποιο χρόνο επιλέξουν και όσες φορές επιθυμούν, στο διάστημα ενός μήνα από την πρώτη προβολή.

Οι παραστάσεις που ανεβαίνουν στην GNO TV θα παραμένουν διαθέσιμες στο κοινό για 4 έως 8 μήνες. Η GNO TV υλοποιήθηκε με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ.

Οι παραγωγές της GNO TV καταγράφονται στις αίθουσες της ΕΛΣ με πολυκάμερο σύστημα, κινηματογραφική σκηνοθεσία και προβάλλονται με υποτίτλους στα ελληνικά και σε ξένες γλώσσες (αγγλικά, καθώς και γαλλικά και γερμανικά όπου αναφέρεται). Στο πρόγραμμα της GNO TV υπάρχουν παραγωγές που δεν έχουν παρουσιαστεί ζωντανά στο κοινό –λόγω της πανδημίας– και η πρεμιέρα τους πραγματοποιείται διαδικτυακά, άλλες που έχουν παρουσιαστεί στο κοινό και παρουσιάζονται για πρώτη φορά διαδικτυακά και κάποιες άλλες που δημιουργούνται απευθείας για την GNO TV.

Πρόγραμμα προβολών 

Με εισιτήριο

Η προπώληση των εισιτηρίων των 5€ & 10€ πραγματοποιείται online στα ticketservices.gr & tickets.public.gr (Πληροφορίες: Ταμεία ΕΛΣ 2130885700).

Δωρεάν

  • Όχι! Δεν θα μας μπείτε στη μύτη! (διαθέσιμη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021)
  • Ρεσιτάλ πιάνου του Στέφανου Θωμόπουλου (διαθέσιμη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021)
  • Ρεσιτάλ πιάνου του Γιώργου Κωνσταντίνου (διαθέσιμη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021)
  • Παρουσίαση Σχολής Χορού ΕΛΣ (διαθέσιμη έως τις 31 Ιουλίου 2021)

Προσεχώς

Έως το τέλος Μαρτίου θα ανέβουν στην GNO TV o Αντρέα Σενιέ και το Human Behaviour.

Η GNO TV αποτελεί έναν νέο άξονα προγραμματισμού της ΕΛΣ και στόχο έχει να διαδώσει το καλλιτεχνικό έργο του μοναδικού ελληνικού λυρικού θεάτρου στα πέρατα του κόσμου, διευρύνοντας την έννοια της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας. Αν και η GNO TV έκανε την πρεμιέρα της εντός της πανδημίας, με τις παραστάσεις της ΕΛΣ σε αναστολή, εντούτοις η νέα αυτή υπηρεσία δεν είναι απλώς μια απάντηση στον κορονοϊό, αλλά η ψηφιακή μετάβαση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια εποχή με διαφορετικές ανάγκες και νέα δεδομένα. Η GNO TV στοχεύει στο να προσελκύσει κοινό σε όλο τον κόσμο, δεδομένου ότι η καλλιτεχνική ταυτότητα της ΕΛΣ και η ποιότητα των παραγωγών της μπορούν να σταθούν επάξια στην παγκόσμια διαδικτυακή αγορά του λυρικού θεάτρου.

Η GNO TV προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία προτάσεων, από παραστάσεις όπερας και μπαλέτου από την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, οπερέτας, μουσικού θεάτρου και φεστιβάλ από την Εναλλακτική Σκηνή, θεάματα για όλη την οικογένεια, αλλά και παλιότερες παραγωγές της ΕΛΣ, διαδικτυακά φεστιβάλ και εκπαιδευτικά προγράμματα. Ο κατάλογος των παραγωγών της GNO TV θα ανανεώνεται διαρκώς.

Στόχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι να ανεβάζει την πλειονότητα των νέων παραγωγών της στην GNO TV, ενώ παράλληλα θα ανεβαίνουν και παλιότερες ιστορικές παραγωγές, οι οποίες, αν και έχουν καταγραφεί με αρχειακή κινηματογράφηση, εντούτοις έχουν μεγάλη καλλιτεχνική και ερευνητική-εκπαιδευτική αξία.

Η μετάδοση των παραστάσεων από την GNO TV πραγματοποιείται μέσω του παγκόσμιου δικτύου παράδοσης περιεχομένου Akamai. Πρόκειται για μια κορυφαία υπηρεσία cloud security, web performance και media delivery, η οποία διασφαλίζει μεταδόσεις ασφαλείς, αξιόπιστες και γρήγορες, σε κάθε συσκευή και τοποθεσία. Με περισσότερα από 270.000 μηχανήματα σε πάνω από 120 χώρες, η Akamai διανέμει πάνω από το 40% της διαδικτυακής κίνησης παγκοσμίως, καθώς υποστηρίζει πάνω από 3 τρισεκατομμύρια ψηφιακές αλληλεπιδράσεις ημερησίως, από 6.000 εταιρείες και οργανισμούς που πρωτοστατούν στον τομέα τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για τις παραγωγές της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος, η τιμή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι 10€, για τις παραγωγές της Εναλλακτικής Σκηνής 5€, ενώ θα υπάρχει και μια σειρά παραστάσεων που θα προβάλλονται δωρεάν.

protothema.gr 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook