Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας: Ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουταλάκι

εθνική-επιτροπή-δημόσιας-υγείας-ο-ιός-1010175

Ξεκάθαρη ήταν η τοποθέτηση της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, αναφορικά με το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας και την τοποθέτηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ότι η μετάληψη δεν δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ενημέρωση που έκαναν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο εκπρόσωπος του υπουργείου και λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, οι επιστήμονες τοποθετήθηκαν σχετικά με την ανακοίνωση της ΔΙΣ, η οποία έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κοινή γνώμη.

«Ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο και μεταδίδεται και με το κουταλάκι» είπαν οι ειδικοί της Επιτροπής, τονίζοντας πως έχουν ζητήσει από τον κόσμο να αποφεύγει τις δημόσιες συναθροίσεις -κάτι που περιλαμβάνει και τις εκκλησίες. Ωστόσο, οι ίδιοι λένε ότι δεν μπορούν να παρέμβουν σε όσα λέει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, διότι το θέμα της Θείας Κοινωνίας άπτεται ζητημάτων θρησκευτικής ελευθερίας και πίστης.

Νωρίτερα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος είχε τονίσει πως, όσοι προσέρχονται «μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης» και απολύτως ελεύθερα χωρίς κανένα δυναστικό καταναγκασμό, κοινωνούν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, που γίνεται «φάρμακο αθανασίας», «εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον».

Σε ό,τι αφορά στην προσέλευση στους ναούς, η ΔΙΣ ζήτησε από τους πιστούς και τους ιερείς να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, κατά τις συστάσεις των αρμοδίων κρατικών αρχών, προς τον σκοπό της διασποράς του ιού.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook